AAA

POLITIKA | 02.10.2015 14:15 > 02.10 17:21

Pajtić spreman da ide na poligraf, ali sa Vučićem

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je danas da spreman da ode na poligraf povodom afere "prislušikavanje" i predstavi dokumenta za koja tvrdi da dokazuju je prisluškivan.

"Da, ići ću na poligraf, ali zajedno sa (predsednikom Vlade Aleksandrom) Vučićem da kaže da li je bilo prisluškivanja od državnih organa, ali ne na poligraf (ministra unutrašnjih poslova) doktora (Nebojše) Stefanovića", rekao je Pajtić na konferenciji za novinare posle sednice Vlade DS-a u senci.

Sajt Teleprompter objavio je transkript razgovora Pajtića i sestre ministarke Kori Udovički, Lidije, koja je tada bila predstavnica američke firme CWP. U razgovoru se pominje da je direktor Elektromreže Srbije Nikola Petrović tražio reket od dva miliona evra od te kompanije da bi je priključili na mrežu EMS-a.

Pajtić je potvrdio autentičnost transkripta i zatražio da se utvrdi ko ga prisluškuje, a ministar unutrašnjih poslova potom je rekao da MUP i Bezednosno informativne agencija nisu prisluškivali Pajtića.

Pajtić je novinarima pokazao zvanična dokumenta EMS, ministarstava energetike i finansija, pokrajinskih institucija i kompanije CWP koja, prema njegovim rečima, dokazuju da je razgovarao sa Lidijom Udovički i da transkripti njihovih razgovara nisu izmišljeni.

Upitan da li postoji mogućnost da ga je pisluškivao neko van zemlje, Pajtić je rekao da je uveren ga je vlast prisluškivala s obzirom da je kao predstavnik najjače opozicione stranke meta režima.

Ministar unutrašnjih poslova Vlade DS i narodni poslanik Dragan Šutanovac najavio je da će tražiti da parlament formira anketni odbor koji bi ispitao aferu "prisluškivanje".

Povezane vesti:

Urednik Telepromptera: Nastaviću da radim svoj posao

Stefanović: Urednik Telepromptera odbio poligraf

Pajtić iznosi dokaze o prisluškivanju

Poslanici o prisluškivanju

Polemika SNS-a i DS-a o prisluškivanju

Stefanović: Nismo prisluškivali Pajtića

Antić: Pajtićeve izmišljotine slične Milanovićevim

Direktor EMS-a:Nisam tražio mito od CWP

Država koja prisluškuje opoziciju nije pravna

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.