AAA

POLITIKA | 02.10.2015 15:40 > 02.10 17:22

Institut: Pajtić narušava ustavni poredak

Međunarodni institut za bezbednost iz Beograda apelovao je danas na političke aktere u Srbiji da svojim "predizbornim prepucavanjima" ne narušavaju ustavni poredak Srbije i sistem nacionalne bezbednosti.

"Bojan Pajtić, predsednik Demokratske stranke (DS), u svrhu političke kampanje, proizvoljnim tvrdnjama o prisluškivanju narušava ustavni poredak zemlje i dovodi u pitanje funkcionisanje sistema nacionalne bezbednosti Srbije. Ono sto tvrdi Pajtić nije pitanje dnevne politike vec pitanje krivične odgovornosti za jedno od najtežih krivičnih dela protiv sopstvene zemlje", navodi se u saopštenju Instituta.

U saopštenju se dodaje da je lider DS-a Pajtić, "znajući za ilegalni prislušni centar Demokratske stranke, u vreme njihove vladavine, ubeđen da i druge partije po istom modelu krše zakon i Ustav Srbije i ilegalno prisluškuju svoje političke protivnike".

"Međunarodni institut za bezbednost je svoja saznanja o ilegalnom centru za prisluškivanje, koji je bio u sluzbi DS, izneo nadležnim organima i Tužilaštvu i očekujemo da se hitno po tom pitanju reaguje. Apelujemo na Bojana Pajtića da interese države i nacionalne bezbednosti zemlje stavi ispred ličnih interesa i interesa partije i da ne dovodi sistem nacionalne bezbednosti Srbije u poziciju da se bavi paušalnim političkim tvrdnjama a ne pretnjama koje svakodnevno dolaze iz regiona i iz aktuelnih međunarodnih događaja", navodi se u saopštenju.

KOMENTARI

Broj komentara : 1

steva02/10/2015 16:15

Kako nisu Vucic i Nikolic narusavali ustavni poredak kada su govorili o prisluskivanju. Mozda sto su lagali a ovi sada govore istinu? Gde ste bili tada?

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.