AAA

POLITIKA | 07.05.2021 20:50 > 07.05 21:39

SSP: Ekspresno pozivanje svedoka da da iskaz u Jagodini dokaz zastrašivanja


To što policija ekspresno reaguje na prijave Dragana Markovića Palme i poziva svedoka čiji identitet je on nezakonito otkrio, da da izjavu u njegovom privatnom gradu Jagodini, još je jedan dokaz da postoji namera da se svedoci i žrtve Palminih monstruoznosti zastraše, saopštila je danas Stranka slobode i pravde (SSP).

SSP navodi da "ako je već država priznala da ne postoje uslovi za nezavisnu istragu u Jagodini", time što je predmet protiv Markovića prebačen u tužilaštvo u Kraljevu, "kome je palo na pamet da svedoka koji je još 24. aprila prijavio policiji pretnje i uznemiravanja sada zove u Palmin privatni grad Jagodinu, kršeći tako logiku i zloupotrebljavajući zakonsku proceduru".

"Zahtevamo od svih institucija da prestanu sa pokušajima da zaštite Palmu i da se stave u službu istine i pravde tako što će svedocima i žrtvama obezbediti poseban status. Umesto lova na svedoke i žrtve, to je posao policije, tužilastva i sudova. Ukoliko ne počnu to da rade bićemo prinudjeni da zaštitu za naše gradjane tražimo od medjunarodnih tela za zaštitu ljudskih prava", navodi se u saopštenju.
SSP navodi da zahteva da svedoka, koji je prvi progovorio "o svemu što se dešava na Palminim bunga-bunga žurkama nadležni saslušaju u Beogradu i tako pokažu da zaista žele da saznaju istinu, a ne da maltretiraju one koji više neće da ćute", podsećajući da je predsednik Jedinstvene Srbije "čovek osumnjičen za pedofiliju i organizovanu prostituciju".

Nakon što je potpredsednica SSP Marinika Tepić na konferenciji za novinare 19. aprila emitovala izjavu muškarca čiji je identitet bio zaštićen, koji je govorio o podvodjenju devojaka i maloletnica na "žurkama" u Končarevu i Jagodini, Dragan Marković Palma je u medijima izjavio da "zna identitet" tajnog svedoka, i da ga je "prepoznao po džemperu".


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.