AAA

POLITIKA | 08.05.2021 16:40 > 08.05 16:44

Djordjević (Oslobodjenje): Jugoslovenska vojska u otadžbini prva podigla barjak slobode

Predsednik pokreta "Oslobodjenje" Mladjan Djordjević ocenio je danas da Srbija i "Srbi, gde god se nalaze" ne smeju da zaborave na Jugoslovensku vojsku u otadžbini, "heroje koji su prvi podigli barjak slobode u okupiranoj Evropi".


U saopštenju se navodi da je Djordjević tokom posete Ravnoj Gori obišao muzej posvećen Jugoslovenskoj vojsci u otadžbini, povodom 80. godišnjice podizanja ustanka protiv okupatora u Drugom svetskom ratu pod komandom generala Dragoljuba Mihailovića.
"Jugoslovenska vojska u otadžbini u tom trenutku predstavlja najozbiljniji pokret otpora na porobljenom evropskom kontinentu, oslobadja sela i gradove, bori se protiv okupatora, ali i protiv komunista. Draža je medju prvima shvatio pod kakvu čizmu i nacisti i komunisti žele da stave ovaj deo Evrope", kazao je Djordjević.
Prema njegovim rečima, ta borba za oslobodjenje "nije okončana ni danas".

"Srbijom i danas vladaju okupatori i nalogodavci iz Berlina, koji su svoje partnere i saradnike našli u deci komunista i u komunističkim institucijama, koje nikada nisu do kraja rasformirane. Naš pokret se bori za slobodnu, nezavisnu i demokratsku Srbiju, Srbiju koja je odana sebi i svojim tradicijama i zato sam danas ovde", rekao je Djordjević.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.