AAA

POLITIKA | 10.05.2021 11:35 > 10.05 12:23

Glas učestvuje u medjustranačkom dijalogu

Politička organizacija Glas iskazala je zainteresovanost za učešće u dijalogu vlasti i opozicije o novim izbornim uslovima i o tome je obavestila predsednika Skupštine Srbije Ivicu Dačića.

"Glas se zalaže za ulazak u EU i NATO, jedine dve medjunarodne koalicije koje nude demokratske reforme, slobodno tržište i fer ekonomiju, i bezbednosni okvir od malignih uticaja velikih totalitarnih sila", navodi se u saopštenju "Glasa" čiji je osnivač profesor na beogradskom univerzitetu Nikola Samardžić.

Ta organizacija je navela da je biračko telo koje je opredeljeno za evropsku integraciju i partnerstvo sa SAD postalo "politička manjina koju vlast sve otvorenije progoni".

"Zbog političke i medijske marginalizacije, ali i zahvaljujući svojoj principijelnoj hrabrosti, naše gradjanke i gradjani koji su za EU i NATO postaju nacionalna manjina s jasnim političkim, vrednosnim i kulturnim identitetom", navodi se u saopštenju.

"Glas" je najavio da će se zalagati da svako legitimno političko mišljenje bude zastupljeno u Narodnoj skupštini.

"Glas podržava zalaganje opozicije da se mediji otvore svakom legitimnom političkom stavu. Glas, međutim, smatra i vlast i deo opozicije koji kontroliše medije odgovornim za promociju politike koja Srbiju gura u novu izolaciju od civilizovanog evropskog sveta", navodi se u saopštenju.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.