AAA

POLITIKA | 15.05.2021 12:40 > 15.05 12:40

PSG: Hitno kazniti Novosti, Informer, Alo i Pink zbog raspirivanja nacionalne mržnje


 Pokret slobodnih gradjana (PSG) pozvao je danas nadležne da hitno kazne portale Novosti, Informer, Alo i Pink, koji su u svojim tekstovima proglasili Goranca iz Kraljeva Armina Ašimija za "islamskog fanatika".

U saopštenju PSG ocenjuje da su pomenuti medijii Ašimija prozvali samo zbog toga što je objavio fotografiju sa predsednikom Stranke slobode i pravde Draganom Djilasom, a da su tim tekstom ugrozili njihovu bezbednost.
"Bez svake sumnje se radi o raspirivanju nacionalne i verske mržnje prema svima koji nisu etnički Srbi. Armin Ašimi i njegova porodica decenijama žive u Kraljevu, i nikada nisu podržavali nikakav vid ekstremizma i terorizma, a sve komšije ih opisuju samo najboljim epitetima", navodi se u saopštenju.

PSG dodaje i da bi četiri portala trebalo da budu najstrože kažnjena "kako bi poslužili kao primer svima koji bi ponovo da razdvajaju gradjane na podobne i nepodobne nacionalnosti".

"Ukoliko se to ne dogodi, sami ćemo podići krivičnu prijavu, a oni koji pokušaju da zataškaju ovaj slučaj biće nakon promene vlasti lustrirani", navode u PSG.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.