AAA

POLITIKA | 15.05.2021 14:00 > 15.05 14:00

Održan skup podrške Palestincima u Novom Pazaru

 Nekoliko stotina gradjana okupilo se danas u centru Novog Pazara u znak podrške narodu Palestine, zahtevajući da se zaustavi nasilje u kojem je do sada poginulo više od 100 Palestinaca i obnove mirovni pregovori sa Izraelom.

Okupljeni u pešačkoj zoni nosili su zastave Palestine, kao i transparente sa natpisima "Stop ubijanju dece", "Sačuvajmo Palestinu", "Sloboda za Palestinu" i "Stop izraelskom progonu Palestinaca".
Skup podrške pod nazivom "Stop izraelskoj brutalnosti i arapskoj nesolidarnosti prema palestinskom narodu", organizovala je Sandžačka demokratska partija, a prisustvovali su mu i visoki funkcioneri te stranke, medju kojima i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Odbornica SDP-a u Skupštini Novog Pazara Emira Kolašinac pozvala je sve aktere na geopolitičkoj sceni da učine sve što je u njihovoj moći kako bi se obnovili pregovori, zaustavili sukobi i zaštitili životi civila, a naročito dece.

"Pozivamo Sjedinjene Američke Države da izbalansiraju pristup prema obema stranama, a arapske zemlje da ne zabijaju glavu u pesak i ne okreću ledja Palestincima zarad svojih kratkoročnih ekonomskih i političkih interesa. Pozivamo sve ljude da izraze solidarnost sa narodom Palestine, dignimo glas, jer treba biti tih kada deca spavaju, a ne kada umiru", poručila je Kolašinac.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.