AAA

POLITIKA | 11.06.2021 08:50 > 11.06 08:50

Stefanović: U narednim nedeljama velika vojna vežba po naredjenju predsednika Srbije

Ministar odbrane Nebojša Stefanović najavio je izvodjenje "jedne od najvećih vojnih vežbi" koja će se, kako je rekao, po naredjenju predsednika Srbije Aleksanra Vučića odvijati u narednim nedeljama.

"Vežba će biti iz više delova i obuhvatiće i noćno i dnevno gadjanje, a u njoj će učestvovati ogroman broj vojnika i biće angažovan ogroman broj sredstava", rekao je Stefanović prilikom obilaska Centra za ispitivanje naoružanja i vojne opreme "Nikinci".
Kako se navodi u saopštenju ministarstva, Stefanović je prisustvovao prikazu sredstava naoružanja i vojne opreme iz razvoja sa bojevim gadjanjem u noćnim uslovima na poligonu Centra "Nikinci".

"Večeras smo u Nikincima imali priliku da vidimo upotrebu naših jedinica koje su, u uslovima smanjene vidljivosti, pokazale da uz savremena optoelektronska sredstva, koja je razvijala i domaća industrija i ona koja smo nabavljali iz inostranstva, možemo da postignemo odlične rezultate", rekao je Stefanović.

Ministar je naveo da Srbija nema uvek novca da kupuje naoružanje iz inostranstva i da se oslanja i ulaže u domaće fabrike i istraživačke institute.

"Trudimo se da integrišemo sve ono što razviju i proizvedu u naše naoružanje i opremu i da na takav način dobijemo jedinice koje su savremene, efikasne i sposobne da izvrše svaki zadatak", istakao je Stefanović.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.