AAA

POLITIKA | 11.06.2021 10:10 > 13.06 10:52

Jovanović Ćuta: Nisam Vučićev čovek, napadaju me zbog osnivanja pokreta

Ekološki aktivista Aleksandar Jovanović Ćuta demantovao je danas navode da je učestvovao u osnivanju Srpske napredne stranke (SNS) i da je "Vučićev čovek", koji se nekoliko dana šire u medijima i na društvenim mrežama.

"Nikakve dodirne tačke nemam sa bilo kojom strankom, niti sam na bilo koji način učestvovao u osnivanju SNS. Vidim da o tome pričaju po Tviteru, pogotovo sad kada smo najavili mogućnost da u Beogradu osnujemo pokret i predstavimo plan kakav to Beograd želimo", rekao je Jovanović za list "Danas".
Prema njegovim rečima, pokret bi trebalo da osnuju ekološke organizacije u Beogradu, a tek treba da procene da li su sposobne za to.

"Mi smo ljudi koji se nikada nisu bavili politikom. Nemamo finansije, odbore, infrastrukturu, niti političko iskustvo. Mi smo grupe ljudi, ekološke organizacije, koje su proteklih godina branile reke, šume, vazduh. Muka nas je naterala na to", kazao je Jovanović.

On je dodao da je nekoliko dana ranije održan prvi sastanak ekoloških organizacija i da ih je bilo oko 40, a da ideju pokreta podjednako napadaju i vlast i opozicija.

"Šta je izazvalo toliki bes? To što smo rekli da sa opozicijom nećemo. Da nećemo sa bilo kojom strankom. Znate kako izgleda borba političkih stranaka na terenu i njihov aktivizam? Tako što dodju peti dan, medju nas musave što spavamo u mulju i blatu. Dodju uštirkani, slikaju se pola sata i više ih nema", istakao je Jovanović.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.