AAA

POLITIKA | 18.06.2021 11:10 > 18.06 11:10

SRS zahteva zabranu ulaska u Srbiju Krivokapiću i svima koji su izglasali Rezoluciju o Srebrenici

Srpska radikalna stranka (SRS) zahteva da se premijeru Crne Gore Zdravku Krivokapiću, ali i svima koji su izglasali Rezoluciju o Srebrenici, zabrani ulazak u Srbiju.

"Usvajanje rezolucije o navodnom genocidu u Srebrenici u Parlamentu Crne Gore je sraman čin i izdaja srpskih nacionalnih interesa. Srpska radikalna stranka zahteva od Vlade Republike Srbije da odmah usvoji odluku o zabrani ulaska u Srbiju svim poslanicima koji su u Podgorici glasali za ovu rezoluciju. Ulazak u Srbiju treba odmah zabraniti i Zdravku Krivokapiću i svima drugima koji stoje iza ovog nečasnog predloga", navedeno je danas u saopštenju SRS.
Oni su ukazali da ako je Srbija već dužna da raspravlja sa velikim silama sa Crnom Gorom i njenim rukovodstvom ne mora, ali da mora da zaštiti dostojanstvo i interese srpskog naroda koji tamo živi.

"Zabranom ulaska u Srbiju Zdravku Krivokapiću i poslanicima koji su glasali za Rezoluciju o Srebrenici pokazaćemo da smo država sa integritetom, da znamo da zaštitimo nacionalne i državne interese i da smo spremni da stanemo u odbranu Srba, ma gde oni živeli", kazali su iz SRS.

Skupština Crne Gore usvojila je juče Rezoluciju o Srebrenici kojom se izražava saosećanje za sve žrtve tokom rata na prostoru bivše Jugoslavije i njihove porodice.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.