AAA

POLITIKA | 18.06.2021 18:15 > 18.06 18:15

Štrajkački odbor Fijat plastik u ponedeljak na sastanku sa Darijom Kisić Tepavčević

Predstavnici Štrajkačkog odbora fabrike Fijat plastik razgovaraće sa ministarkom rada Darijom Kisić Tepavčević u Beogradu, u ponedeljak 21.juna, potvrdjeno je danas iz tog ministarstva.

Štrajkački odbor juče je, u otvorenom pismu, pozvao ministarku rada na "hitan sastanak" i da se "što pre" uključi u rešavanje problema kršenja zakona i radničkih prava u toj fabrici.
Kako je Beti danas rečeno u Štrajkačkom odboru, radnici očekuju da nadležni "shvate" njihove probleme i "pravnom silom nateraju Fijat da poštuje zakone Srbije, kao što ih poštuju i gradjani".

Predsednik Štrajkačkog odbora Zoran Miljković rekao je da oni očekuju da se napravi i konačan dogovor sa pisanim garancijama, sa Fijatom i Vladom Srbije kao trećinskim vlasnikom, o konačnom prekidu skoro šestomesečnog štrajka u Fijat plastiku.

"Od ministarke rada očekujemo da zaštiti radnike i radnička prava kao i da se naše mašine za proizvodnju branika za 500L, koje su usred štrajka izmeštene u Fijat Krajsler automobili Srbija (FCA), vrate u Fijat plastik", rekao je Miljković i dodao da je sastanak sa ministarkom zakazan za 14 časova.

U otvorenom pismu koju je juče ministarki uputio Štrajkački odbor, navedeno je da radnici preduzeća Fijat plastik vode četvrti štrajk zbog niskih zarada i stalnog kršenja radnog zakonodavstva od strane poslodavca.

Obavestili su je da je tokom štrajka poslodavac uputio trinaest zaposlenih, medju kojima i sve članove Štrajkačkog odbora, na plaćeno odsustvo, i to bez pisanog rešenja.

Predsedniku Štrajkaškog odbora i njegovom zameniku je u sredu zabranjen ulaz u fabriku.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.