AAA

POLITIKA | 18.06.2021 20:00 > 18.06 20:03

Fon Kramon: I Beograd i Priština treba da sprovedu reforme i da urade ono što je do njih

Izvestiteljka Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Kramon izjavila je da i Beograd i Priština treba da sprovedu reforme na koje su pristali i da urade "ono što je do njih" kako bi bio postignut sporazum prihvatljiv za obe strane.

"Pozivam sve učesnike, i sa srpske strane i sa kosovske strane, da urade ono što je do njih i što je konstruktivno, tako da možemo uskoro da postignemo dobar i uspešan sporazum radi normalizacije odnosa Prištine i Beograda. Uvek sam imala stav da su nam potrebne reforme, to važi i za Kosovo", rekla je evroposlanica Fon Kramon televiziji N1.
Povodom ocene ministra spoljnih poslova Srbije Nikole Selakovića da je napravila "ozbljan politički i diplomatski prestup" stavom da na pregovorima Beograda i Prištine u Briselu ništa nije dogovoreno dok sve nije dogovoreno, Fon Kramon je kazala da je "bolje da ne odgovara na te tvrdnje jer to nije nikome od pomoći".

"Vidim i lične napade na mene i na neke druge progresivne snage u Evropskom parlamentu i to baš nije puno profesionalno, zato ja na to ne bih ni odgovarala", kazala je.

Navela je da nijedna od dve strane neće pristati na sporazum dok ne vidi "ceo paket koji će on doneti".

"To jednostavno svi mi u Briselu kažemo, da ništa nije dogovoreno dok sve nije dogovoreno. I to nije iznenadjenje, posebno ne za šefa diplomatije Srbije", rekla je Fon Kramon.

Ocenila je da je za normalizaciju odnosa neophodno ukloniti sve trgovinske barijere i napraviti dublju ekonomsku integraciju u regionu, pre nego što Balkan počne sa integracijom u tržište Evropske unije.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.