AAA

POLITIKA | 20.06.2021 11:50 > 20.06 17:01

Vučić poručio policijacima: U borbi protiv kriminala ne sme da vas spreči partijska knjižica (VIDEO)


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas, na Dan Ministarstva unutrašnjih poslova, pripadnike policije da budu "još žešći" u borbi protiv kriminala i korupcije i naglasio da u toj borbi ne sme da ih spreči "partijska knjižica i položaj".

"Vi ste ti od kojih zavisi borba protiv kriminala i korupcije, tražim od vas da budete još žešći u toj borbi i ničija partijska knjižica i položaj ne sme da vas spreči da obavljate zakon", kazao je Vučić na svečanosti ispred Palate "Srbija", na kojoj je 1.337 pripadnika MUP položilo zakletvu.
Vučić je poručio novim pripadnicima MUP-a da su oni čuvaju državu i ocenio da "ne postoji ništa popularnije" u društvu nego kriviti za sve "državu koja nam sve daje".

"Hvala što obavljate taj posao, što se suočavate sa ubicama, razbojnicima ali i onima koji našoj deci daju drogu i ubijaju našu budućnost", istakao je on.

Vučić je najavio da će biti novih stanova za pripadnike policije i povećanja plata u ovoj i narednoj godini, "jer srpski policajac mora da ima život dostojan čoveka da bi u skladu s tim mogao da obavlja svoje obaveze".

On je pozvao sve policajce da sa posvećenošću, trudom i elanom obavljaju svoj posao, jednako štiteći prava svih naroda u Srbiji.

Vučić je rekao da je život policajca težak, a da će on, kao predsednik Srbije, uvek biti tu da im pomogne.

"Kada to kažem, uveren sam da ćete uložiti još više truda i energije, da ćete imati još više snage da se obračunate sa kriminalom, korupcijom i svima onima koji ugrožavaju našu zemlju", dodao je Vučić.

On se osvrnuo na predjašnju izjavu ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, koji je Vučića nazvao "predsednikom svih Srba", i kazao da on nije predsednik svih Srba, već predsednik Srbije i svih njenih gradjana.

"Ali, isto tako nikada neću dozvoliti da se odreknemo srpskog naroda samo zato što pripadamo istom rodu. Uvek ću se boriti da pomognemo srpskom narodu ne dirajući u prava svih drugih", naglasio je Vučić.Vučić: Dok sam ja predsednik u Srbiji neće biti doneta rezolucija o Srebrenici

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da neće dozvoliti da se donošenjem Rezolucije o Srebrenici u crnogorskom parlamentu "stavi kolektivni žig na svakog pripadnika našeg naroda", jer je rezolucija uopštena i u njoj se "ne pominju pojedinci koji su počinili užasna dela".

Vučić je odgovarajući na pitanja novinara na svečanosti povodom Dana policije rekao da se sa donošenjem rezolucije o Srebrenici u Skupštini Srbije, o čemu su podneta dva predloga, "neće saglasiti dok je predsednik Srbije".

Prema njegovim rečima, oni koji se u Srbiji zalažu za donošenje rezolucije o Srebrenici žele "da se dodvore nekim ambasadorima računajući da će da ih (oni) dovedu na vlast na ovaj ili onaj način".

On je rekao da je "potpuno jasno" da je Rezolucija o Srebrenici koju je usvojio crnogorski parlament "protiv vitalnih interesa srpskog naroda".

"Reagovali smo mirno, nijednu reč nisam uputio niti me zanimaju, daleko im lepa kuća, neka rade svoj posao kako god hoće", rekao je Vučić i dodao da se Crna Gora na taj način meša u nešto što se te države ne tiče, jer Srebrenica nije u Crnoj Gori.

Prema njegovim rečima, Srbija će se u odnosima sa Crnom Gorom što pre vratiti "na put ekonomije".

"Spremni smo da pomognemo, samo nemojte da mnogo pričate o prijateljstvu i bratstvu", rekao je Vučić.

On je najavio da će Srbija nastaviti da "još snažnije pomaže kulturne institucije u Crnoj Gori".


Vučić: Nadležni ispituju uzrok eksplozije u Čačku

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nadležni ispituju uzrok nove eksplozije u fabrici namenske industrije "Sloboda" u Čačku i istakao da je "sve sigurno i bezbedno".

"Ima jedna stvar koja je čudna, u prvom izveštaju koji sam dobio, poslednja eksplozija dogodila se u prostoriji u kojoj nije bilo strujnih instalacija. Ispitaćemo podrobno i detaljno sve razloga požara i eksplozija", kazao je Vučić na konferenciji za novinare ispred Palate "Srbija".

Vučić je najavio da će biti postavljeno pitanje odgovornosti u upravljanju i ukoliko se dokaže, i krivično-pravne.

U čačanskoj "Slobodi" u subotu uveče u eksploziji su lakše povredjena trojica radnika, a gradjani koji žive u blizini fabrike su evakuisani.


Vučić: Zemunski klan nastao u vreme Djilasa i Tadića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Zemunski klan "nastao u vreme" lidera Stranke slobode i pravde Dragana Djilasa i bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića.

Tokom konferencije za novinare ispred Palate "Srbija", Vučić je na pitanje o klanu Veljka Belivuka odgovorio da u vreme svake vlasti postoji problem sa kriminalom.

"(Zemunski klan je) ubio premijera (Zorana Djindjića), generala (Boška) Buhu, Gavru (Momira Gavrilovića) na stepeništu ovde u blizini. Sve to u po bela dana. Tek nakon tih ubistava krenuo je obračun s njima", kazao je Vučić.

Vučić je rekao da je "u vreme" potpredsednice SSP Marinike Tepić "bujao" narko klan Darka Šarića.

On je najavio da će biti još hapšenja ljudi iz vladajuće strukure u borbi protiv kriminala i onih koji su kršili zakon.

"Time želimo da pokažemo svima da nema zaštićenih i da partijska knjižica neće nikoga štititi", rekao je on.

Komentarišući izjavu funkcionera Narodne stranke Vladimira Gajića da će nakon smene vlasti biti zabranjen rad Srpskoj naprednoj stranci, Socijalističkoj partiji Srbije i "ostalim derivatima radikala", Vučić je rekao da se ceo program opozicije zasniva na tome.

"Mi ćemo na izbore izaći sa drugačijim programom razvoj Srbije, ponos i dostojanstvo gradjana i najviša stopa ekonomskog rasta u Evropi. Pa neka gradjani biraju", istakao je Vučić.

Vučić je ocenio da opozicija ima podršku da pobedi na izborima u Beogradu, ali da će se boriti, a ako ne uspeju, čestitaće "i onda se spremiti za gulage".


BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.