AAA

POLITIKA | 21.06.2021 16:00 > 21.06 16:00

Selaković: Iznenadjen sam licemernim i ciničnim tonom iz Crne Gore

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je danas da je iznenadjen "licemernim i ciničnim tonom" saopštenja Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore.

To Ministarstvo saopštilo je danas da Rezolucija o genocidu u Srebrenici nije usmerena protiv nijednog naroda i nijedne države, a ponajmanje protiv srpskog naroda i Srbije, kao i da ponašanje srpskih zvaničnika nakon usvajanja tog dokumenta ne sme biti manir medjudržavne komunikacije i sveukupnih odnosa.
"Smatram da je neumesno u istom saopštenju pozivati se na prijateljstvo i bratstvo gradjana Crne Gore i Srbije, a onda iznositi odbranu dokumenta čija se zlonamernost prema srpskom narodu ne može opovrgnuti nikakvim naknadnim čitanjima i objašnjenjima", naveo je Selaković u pisanoj izjavi.

Naveo je da je "zaklanjanje Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore iza fraza o nepostojanju kolektivne odgovornosti za zločine" apsurdno, jer "crnogorski parlament nije personalizovao svoju osudu dogadjaja u Srebrenici, čime je, iako se tvrdi suprotno, nedvosmisleno pokušao da stigmatizuje čitav srpski narod".

On je dalje naveo da su pridike na račun srpskih medija i predstavnika vlasti oličenje unutrašnjih problema Crne Gore "u koje se Srbija nije mešala niti će se mešati".

"I ovom prilikom moram da najodlučnije odbacim i osudim fraziranje pojedinih crnogorskih političara o navodnim mešanjima Srbije u unutrašnje stvari Crne Gore", dodao je i naveo da Srbija nije priznala "Boku kao nezavisnu državu, ali je zato zvanična Crna Gora priznala jednostrano proglašenu secesiju Prištine".

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, naveo je, nastojaće da svakom svojom izjavom i delom doprinosi izgradnji dobrosusedskih odnosa, jačanju ugleda Srbije i da će voditi brigu o pripadnicima srpskog naroda, gde god da žive.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.