AAA

POLITIKA | 24.07.2021 13:05 > 24.07 13:05

Odžan protest na Vračaru zbog urušavanja zgrade, zatražena ostavka Vesića

Grupa nevladinih organizacija i deo opozicije održao je danas protest u Vidovdanskoj ulici u beogradskom naselju Vračar zbog urušavanja stambene zgrade u toj ulici sa zahtevom za smenu zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesić i privodjenje odgovornih.

Okupljeni su najavili da će se okupljati svake subote dok Goran Vesić ne bude podneo ostavku.
Generalni sekretar Socijaldemokratske stranke (SDS) Konstantin Samofalov upitao je na skupu ko je izdao gradjevinsku dozvolu za objekat zbog čije gradnje se urušila zgrada, kao i "ko su pravi investitori, a ne fiktivni i ko stoji iza njih u Srpskoj naprednoj stranci (SNS)".

"Nismo dobili odgovor ni na jedno pitanje. Ni od MUP-a, ni od nadležnih. Imamo osnovanu sumnju, nakon što je Vesić izjavio da će se postojeća zgrada srušiti i napraviti nova, da je sve uradjeno namerno. Da je namerno potkopavan temelj zgrade. Hoće li ista firma, istog investitora, raditi na izgradnji nove zgrade", rekao je Samofalov, a prenosi portal Nova.rs.

Zamenik predsednika Demokrata Srbije Dragoslav Šumarac rekao je da "svi znaju" da je vlast povezana sa mafijom.

"Do sledećih izbora u Beogradu, kad ćemo promeniti ovu vlast, mi moramo da se borimo za svako drvo, za svaki parkić. Danas pričamo o gradjevinskoj i urbanističkoj mafiji. Ovde imamo slučaj, u Vidovdanskoj ulici, da je opština Vračar dala gradjevinsku dozvolu. Za sve ovo su odgovorni gradonačelnik Zoran Radojičić i njegov zamenik, Goran Vesić", naveo je on.

Protest zajednički organizuju koalicija "Oslobodimo Vračar", udruženje "Topolska", "Srce grada", SDS, Nova stranka, Koalicija "Tolerancija", Pokret slobodnih gradjana i pokret Dosta je bilo.

Zgrada u Vidovdanskoj ulici urušila se sredinom jula zbog izgradnje objekta pored nje, povredjenih nije bilo, a stanari su u privremenom smeštaju i traži se rešenje za njih i vlasnike.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.