AAA

POLITIKA | 26.07.2021 12:20 > 26.07 12:20

SRS: Država namerava da diplomirane defektologe zameni kursistima

Srpska radikalna stranka (SRS) upozorila je danas da država namerava da diplomirane defektologe zameni "kursistima" za čiju će obuku, kako su naveli, "verovatno uzeti još jedan kredit od Svetske banke".

Radikali su u saopštenju podsetili da je ministar prosvete Branko Ružić najavio da će za realizaciju projekta "Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje" biti organizovana obuka za oko 12.000 vaspitača.
"Srpska radikalna stranka nema ništa protiv inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja, ali način na koji to namerava da uradi Vlada Srbije je loš i štetan. Ne može se očekivati da ovaj posao rade ljudi koji će se navodno obučiti za to na kursu od nekoliko dana", stoji u saopštenju.

Radikali su zatražili od države da "konačno prizna" defektološku nauku i da u svakoj školi, predškolskoj ustanovi i ustanovama socijalne zaštite angažuje diplomiranog defektologa koji će se baviti inkluzivnim predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem.

"Diplomirani defektolozi rade u buticima i kafićima, a država bi da baca pare na finansiranje kratkih kurseva koji bi trebalo da zamene petogodišnje studije", upozorila je Srpska radikalna stranka.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.