AAA

POLITIKA | 29.07.2021 16:40 > 29.07 16:40

Djilas: SNS ugrožava bezbednost i život Marinike Tepić

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Djilas izjavio je danas da članovi Srpske napredne stranke (SNS) ugrožavaju bezbednost i život potpredsednice SSP Marinike Tepić tako što, kako je naveo, "svoje krvave tragove o povezanost s mafijom" pokušavaju da prikače opoziciji "lažima i fotomontažama".

Poslanik SNS u Skupštini Srbije Nebojša Bakarec objavio je danas fotomontažu na kojoj su Tepić i vodja kriminalne grupe Veljko Belivuk, koji se sumnjiči za više ubistava, u prijateljskoj atmosferi, a Tepić označena kao Belivukova "seka".
"To što Nebojša Bakarec pokazuje ozbiljne znake mentalne poremećenosti, ne lišava ga odgovornosti, jer je ovakvu laž plasirao svesno i sa jasnom namerom. Odmah potom je istu fotomontažu objavio i 'medijski ekspert' Nebojša Krstić, koji već dugo učestvuje u propagandi stalnog insinuiranja kako je Tepićeva 'ikona' mafije", naveo je Djilas u pisnoj izjavi.

Ocenio je da to pokazuje da su članovi SNS spremni na "sve moguće zloupotrebe" da bi sačuvali vlast u čijem je osvajanju i čuvanju, kako Djilas tvrdi, aktivno učestvovao i klan Veljka Belivuka.

"Svakoga dana dok SSP ohrabruje ljude po Srbiji i uvećava podršku gradjana, izloženi smo napadima organizovanih od strane SNS. To nisu nezadovoljni gradjani, već angažovani provokatori koje SNS upošljava da nas vredjaju i napadaju. U nedostatku Belivuk klana, dok ne dogovore ko će ubuduće obavljati poslove za koje su bili zaduženi Belivuk i ekipa, SNS se opredelio za pokret Levijatan", dodao je Djilas.

Djilas je pozvao sve zaposlene u nadležnim institucijama u Srbiji "da počnu da rade svoj posao", da "zaustave progon opozicije i sankcionišu strašne pretnje" koje dolaze od članova SNS.

"Ukoliko to ne urade, neće sutra biti na udaru samo Zakona o lustraciji, već i zakona kojima se sankcioniše krivična odgovornost onih koji nisu postupali u skladu sa svojom dužnošću", naglasio je Djilas.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.