AAA

POLITIKA | 29.07.2021 17:55 > 29.07 17:55

Vulin o Belivuku: Policija uradila šta je do nje, mediji i političke strukture relativizuju zločine

Ministar unutrašnjih poslova Alekandar Vulin izjavio je danas da je policija "uradila šta je do nje" u vezi kriminalne grupe oko Veljka Belivuka ali i ocenio da postoji "talas organizovanog napora da se zločini te bande relativiziju i iskoriste kao sredstvo političke borbe i ucene".

Vulin je u Skupštini Srbije, gde je odgovarao na poslanička pitanja, rekao da je policija uhapsila više od 30 pripadnika Belivukove grupe koju je nazvao "najsurovijom u Evropi".
"Kako se istraga odvija, dobijate nove informacije i još neki će biti uhapšeni. Očekujem da će Tužilaštvo za organizovani kriminal u zakonskom roku izaći sa optužnicom protiv ove bande i da će najbolji način poslati poruku šta je logičan kraj svakog ko se bavi kriminalom a posebno onog ko ubija ljude", rekao je ministar.

Ocenio je da se u medijskim strukturama u Srbiji, "uz podršku nekih političkih struktura", pokušava izvršiti relativizacija zločina te kriminalne grupe.

"Sve se radi po unapred poznatom receptu. Najpre se sa kriminalcima dogovore šta treba da kažu, zatim kad dobiju informaciju koga treba da napadnu oni prenesu to što su im rekli i to onda nekim čudom dospe u neke medije, tu mislim na KRIK, na Njuzmaks Adriju a sad i na NIN, i to se onda prenosi kao apsolutna istina", rekao je Vulin.

Dodao je da će biti "najsrećniji" ako pred kamerama bude mogao da na pitanja o navodnim vezama sa Belivukovim klanom, odgovara na poligrafu.

"To se odnosi na sva pitanja, da li sam ikad video kuću u kojoj su klali, da li sam imao bilo kakvu verbalnu ili neverbalnu komunikaciju sa tim zlikovcima a voleo bih i da se oni pojave na poligrafu", kazao je Vulin.

Podršku Vulinu pružila je premijerka Ana Brnabić koja je ocenila da je uz predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ministar policije "prvi stavio glavu u torbu" ulazeći u otvorenu borbu sa Belivukovim klanom.

Ona je optužila deo opozicije u Srbiji da je prihvatanjem navodnog iskaza Belivuka o vezama sa Vučićem, "dotakao novo dno".

"To je vid političke borbe kakav nikad u istoriji Srbije nije vidjen. Sve što smo videli prethodnih desetak dana govori da je njihova politika politika ujedinjenja sa kriminalcima i ubicama protiv Aleksandra Vučića i Vlade Srbije", rekla je premijerka.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.