AAA

POLITIKA | 31.07.2021 11:50 > 31.07 11:50

Brnabić: Vučić nije oklevao dok je stavljao glavu u torbu

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije oklevao kad je objavljivajući rat klanu Veljka Belivuka "u torbu stavljao" glave svoje porodice, saradnika i svoju.

Na konferenciji za novinare u Beogradu, Brnabić je ocenila da je opozicija "toliko bezidejna" da su joj izvori informacija vodje kriminalnog klana Veljko Belivuk i Marko Miljković, koji su optuženi za najteža krivična dela.
"Mislim da gradjani vide ko laže i ko je u pravu, ko možda ima veze sa organizovanim kriminalom i ko je bio saradnik i najbolji prijatelj koji se danas hapse zbog medjunarodne korupcije, a ko je zaradio stotine i stotine miliona evra dok je bio na vlasti", rekla je premijerka.

"Dok su oni vladali Srbijom, nisu mogli da procesuraju ubice Slavka Ćuruvije i Milana Pantića. Darko Šarić je bio aktivan a ne iza rešetaka. Kada je ubijen premijer Zoran Djindjić, svi dokazi koji bi mogli da vode do toga šta se dešavalo, uklonjeni su. Ubijen je Dušan Spasojević 'Šiptar', Mile Luković 'Kum' a Šilerovala ulica je srušena. Tako je izgledala borba protiv kriminala u njihovo vreme", naglasila je ona.


Brnabić je istakla da očekuje da će biti procesuirani navodni saradnici Belivuka iz državnih struktura i dodala da su Srpska napredna stranka (SNS) i Vučić pokazali "da nema zaštićenih" osoba bez obzira koju funkciju vrše ili koju člansku kartu imaju.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.