AAA

POLITIKA | 31.07.2021 18:15 > 31.07 18:15

Aleksić: Gradonačelnik Bora izazvao incident, pa ga gradjani polili vodom

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić izazvao incident i verbalno ga napao na skupu gradjana kojima su predstavljeni planovi za iseljavanje sela Krivelj zbog proširenja borskog rudnika u vlasništvu kineske kompanije Zi Djin.

"Milikić me napao da bi skrenuo pažnju nezadovoljnih gradjana koji su ga kritikovali jer nije znao da im odgovori kada da odu iz svojih kuća, gde da odu niti koliko će im biti plaćenja njihova imanja. Gradjani su na tom zboru očekivali odgovore, a dobili su prazne priče i politička obećanja", kazao je Aleksić u selu Krivelj.
U saopštenju Narodne stranke navodi se da je Aleksić rekao i da je Milikić "pobesneo" i počeo da mu dobacuje čim ga je video.

"Potom je krenuo da se razračunava sa mnom i predsednikom Pravnog saveta Narodne stranke Vladimirom Gajićem. Pitao me je šta hoću, odgovorio sam mu da hoću da se obratim gradjanima jer me je na tom skupu pominjao bez ikakvog razloga i da kažem da podržavamo gradjane", naveo je Aleksić.

On je dodao da su nezadovoljni meštani Krivelja potom polili Milikića vodom, jer "nisu više hteli da slušaju njegove laži".

"Gradjane Bora i meštane Krivelja okupirala je kineska firma, čiji je rudnik došao do njihovih kuća i Kinezi ulaze u njihove posede. Lokalna vlast je danas sa predstavnicima Ministarstva energetike i rudarstva organizovala zbor o iseljavanju meštana Krivelja, a jedan meštanin je rekao da je vlast borski rudnik prodala za dve godine, a da prostorni plan za to područje ne može da donese punih 10 godina", rekao je Aleksić.

Prema njegovim rečima, vlast je teritoriju Borskog okruga predala Kinezima na upravljanje i "predala im i gradjane Bora", koje teraju sa svojih ognjišta.

"Gradjani Srbije bi trebalo da znaju da Borsko jezero i objekti na tom jezeru pripadaju Kinezima koji ih koriste, a meštani ne mogu da ih koriste. Politika države je da Srbiju pretvori u koloniju i tome moramo stati na put", rekao je Aleksić.

Gajić je rekao da se gradjani susreću sa ogromnim problemima u postupcima u kojima se odredjuje "pravična naknada" za vrednost imovine eksproprisane u korist rudnika.

"Sudovi ne prihvataju iznose za vrednost imovine koje je odredila Poreska uprava Ministarstva finansija, nego prihvataju veštačenja koja kineska kompanija donosi na sud i po kojima je vrednost imovine i do 10 puta manja od realne tržišne cene. Gradjani su ostavljeni sami sebi i sami se bore za svoje živote i pravo da žive u zdravoj sredini, koje im je prekršeno", rekao je Gajić.

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Bor Dragan Marković kazao je da predstavnici lokalne samouprave i Ministarstva energetike i rudarstva "ni ovog puta ništa nisu rekli gradjanima".

"Gradonačelnik Bora Milikić je izazvao incident da bi to prikrio. Žitelji Krivelja su to prozreli i rekli mu šta misle o njemu", rekao je Marković, koji je i odbornik u lokalnom parlamentu.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.