AAA

POLITIKA | 01.08.2021 17:35 > 01.08 17:35

Manojlović: Presedan je da RTS od Vučića saznaje da će im gostovati u Dnevniku

Potpredsednica Demokratske stranke (DS) Tatjana Manojlović izjavila je danas da je presedan da Radio-televizija Srbije (RTS) saznaje na društvenim mrežama da će njen gost u centralnoj informativnoj emisiji biti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Spikerka prepodnevnih vesti RTS-a pročitala je jutros informaciju da će predsednik Vučić večeras biti gost drugog Dnevnika, pozivajući se na objavu na njegovom nalogu na Instagramu.
Manojlović, koja je dugogodišnja novinarka RTS-a, kazala je agenciji Beta da je nečuveno da se predsednik države svojim domaćinima na javnom servisu najavljuje preko Instagrama.

"Da budem cinična, ovo može da se protumači i kao izraz lepog vaspitanja, jer ipak neće doći nenajavljen u Dnevnik. Nadam se da sledeći Vučićev korak neće biti da na Instagramu objavi košuljice Dnevnika RTS-a", naglasila je potpredsednica DS-a.

Na pitanje Bete, da li je na prethodnim gostovanjima na RTS-u Aleksandar Vučić bio pozivan od strane urednika ili se, kako je to danas objavljeno, sam pozivao i najavljivao, Manojlović je kazala da na to pitanje ne zna odgovor jer nije član Informativne redakcije.

"O tome ne mogu da svedočim jer nisam deo te ekipe, ali razmišljam i pretpostavljam kao i većina gradjana Srbije. Istraživanja BIRODI pokazuju da je od početka decembra do kraja aprila ove godine DS bila zastupljena u drugom Dnevniku sa 64 sekunde, a Aleksandar Vučić više od pet sati. To dovoljno govori kako funkciniše Javni medijski servis", istakla je novinarka RTS-a i funkcionerka DS-a Tatjana Manojlović.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.