AAA

POLITIKA | 04.08.2021 15:10 > 04.08 15:10

Dodik: BiH je 'nemoguća' država, potreban miran razlaz

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik je danas u Beogradu izjavio da je Bosna i Hercegovina "nemoguća" i da nema bazičnog konsenzusa o njenom funkcionisanju.

Ocenio je da je za Balkan bezbedniji miran razlaz u BiH i konstituisanje posebnih država koje će "u miru graditi odnose kao države".
"Bosna i Hercegovina je nemoguća i nikada nije bila želja svih i nema bazičnog konsenzusa o tome", rekao je Dodik novinarima u vili Mir nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Bošnjaci, naveo je, ništa nisu učinili da naprave ozbiljnu ponudu za "zajedničku zemlju".

"Nas su deklasirali što se tiče ustavnih prava. Zašto? Za neku priču o Bosni i Hercegovini. Je l' ste uspeli? Niste uspeli. Odustanite jednom, pustite nas da se tamo dogovorimo o tome šta može biti ili ne može biti ništa", naveo je on i dodao da je želja Sarajeva da upravlja Banjalukom štetna i za Bošnjake.

Istakao je da je rezultat rada visokih predstavnika trajna podela u BiH.

"Mi 26 godina nakon gradjanskog rata imamo navodnog medjunarodnog predstavnika, opsežnu intervenciju medjunarodne zajednice i ona je uperena na teret prava Republike Srpske i srpskog naroda", rekao je.

Srpski član Predsedništva BiH Dodik i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović su se danas u vili Mir u Beogradu sastali sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.