AAA

POLITIKA | 04.08.2021 22:15 > 04.08 22:15

Dodik: Srbija nikad nije pozivala na osvete, ona je garant mira

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je večeras da je Srbija garant mira i da nije nikad pozivala na osvete i nije želela sukobe.

Republika Srpska zajedno sa Srbijom gradi mir i stabilnost na ovim prostorima, rekao je Dodik na centralnom skupu povodom 26. godišnjice progona i stradanja Srba u hrvatskoj akciji "Oluja", koja se održava u naselju Busije, na periferiji Beograda, u kojem uglavnom žive izbeglice iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

"Mi ne želimo nikakve sukobe ali nećemo da odustanemo od naših političkih prava i ne želimo da nam se ta prava uskraćuju na način kako to vidimo ovih dana, da nam zabrane da branimo, da mislimo, da nam kažu da moramo da slušamo i dovedu nas u poziciju da kada neko kleveće i laže da moramo da ćutimo jer ako  progovorimo garantuju nam samo jedno zatvor", rekao je Dodik.
Ocenio je da je važno da Srbija i njen narod razumeju da "naša budućnost zavisi od snage naših pregovarača i državnika i da nema nikakvog razloga za umanjivanje te snage, kada se rešavaju pitanja naše slobode, naših država i naše budućnosti".Dodik je istakao da je srpski narod stradalnički i da se uvek okupljao oko svete reči slobode.

"Nikad nije bio sebičan da je pribavi samo za sebe a drugima uskrati", rekao je Dodik i podsetio na reči Franje Tudjamna, koji je bio predsednik Hrvatske u vreme "Oluje" da treba "načiniti takav udarac da Srbi nestanu". 

On je rekao da ne zna da li postoji neki Srbin, političar, državnik koji je mogao da kaže takve reči a da se odnose na bilo koji narod na ovim prostorima.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.