AAA

POLITIKA | 24.08.2021 09:10 > 24.08 09:23

SSP: Samo lud čovek može da poredi napad na Borka Stefanovića sa napadom na Predraga Antonijevića

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je danas da samo "lud i beskrupulozan" čovek može uporediti napad na režisera Predraga Antonijevića sa napadom na zamenika predsednika SSP Borka Stefanovića u Kruševcu 2018.

"Izjava predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića da je napad Bjelogrlića na Antonijevića po intenzitetu jači od napada na Borka Stefanovića predstavlja monstruoznu laž. Borko Stefanović je u klasičnoj sačekuši udaren metalnim predmetom u potiljak, da bi ga onesvešćenog napadač šutnuo u glavu. Da nije bilo reakcije policajca u civilu verovatno bi ovaj napad doveo do fatalnih posledica", saopštila je SSP.

Prema oceni SSP-a "nema opravdanja" za Bjelogrlićev napad i zbog toga treba da odgovara u skladu sa zakonom, ali ne sme da postoji "kampanja linča" koju protiv glumca sprovode "Aleksandar Vučić i njegovi plaćenici".

"Tvrditi da je udario Antonijevića, jer je bio protiv snimanja filma o Jasenovcu i tu laž besomučno ponavljati na svim medijima je ravno fašizmu", navedeno je u saopštenju SSP-a.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je sinoć da je napad na funkcionera Stranke slobode i pravde Borka Stefanovića u Kruševcu bio višestruko slabiji od napada na reditelja Predraga Antonijevića.

Maskirani napadači naoružani palicama i motkama pretukli su u Kruševcu 23. novembra 2018. godine, gde je trebalo da bude održana tribina Saveza za Srbiju, Borka Stefanovića i aktiviste SSP-a Bobana Jovanovića i Marka Dimića, i policajca u civilu Dejana Palibrka i naneli im ozbiljne povrede.

Ubrzo nakon napada, započeti su antivladini protesti pod parolom "Stop krvavim košuljama", koji su se zatim proširili po celoj Srbiji i promenili naziv u "Jedan od pet miliona" posle izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića 9. decembra 2018: "Neka vas se skupi i pet miliona, nijedan zahtev neću da ispunim".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.