AAA

POLITIKA | 10.09.2021 10:40 > 10.09 10:40

Oslobodjenje: MUP po sudskoj presudi dužan da Dumanoviću isplati zaostale zarade

Pokret Oslobodjenje saopštio je danas da je na osnovu prvostepene presude Prvog osnovnog suda u Beogradu, Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) dužno da jednom od osnivača pokreta, bivšem pripadniku Uprave kriminalističke policije Milanu Dumanoviću, isplati zaostale zarade po osnovu "nezakonitog otkaza" 2017. godine.

Iz pokreta su naveli da je sud "još ranije utvrdio da su Dumanović i njegov kolega Mladen Trbović nezakonito otpušteni, a nakon što su javnosti ukazali na kršenja zakona u MUP-u od strane Dijane Hrkalović, Dejana Papića i drugih rukovodilaca koje je postavila Srpska napredna stranka".
"Ovo je potvrda onoga što pričamo od početka, da su naši otkazi apsolutno nezakoniti i da su rezultat političke osvete i šikaniranja od strane naprednjačkih kadrova u policiji", rekao je Dumanović.

Ocenio je da su otpušteni iz MUP-a u cilju "uklanjanja poštenih i odgovornih policajaca".

"Za sve ono što se desilo posle 2016. godine, a to je kriminalizacija dela bezbednosnih struktura i stavljanje u službu prljavih radnji Belivukovog klana, SNS je prvo morao da ukloni ili zaplaši savesne pripadnike MUP", naveo je jedan od osnivača pokreta Oslobodjenje.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.