AAA

POLITIKA | 10.09.2021 17:10 > 10.09 17:10

Odložen sastanak opozicije sa Vučićem, dogovor još daleko

 Neće biti sastanka radne grupe za medjustranački dijalog bez posredovanja stranaca, na kojem je sutra trebalo da učestvuje i predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, izjavili su novinarima učesnici današnjeg dijaloga.

Milica Djurdjević Stamenkovski iz pokreta Zavetnici rekla je da se sastanak odlaže jer je za sutra ispred Skupštine zakazana svečana promocija oficira, kao i takozvani ekološki ustanak, pa opzicija nije htela da dogovor ostaneu senci bilo kog dogadjaja.
"Činjenica je i da opozicija još nije dobila odgovor o svojim zahtevima koji su za nas presudni i koji su ključne stavke od kojih zavisi da li ćemo potpisati sporazum", rekla je Djurdjević.

Ona je dodala da je vlast odbila većinu zahteva opozicije i da ne veruje da će sporazum biti potpisan na sledećem sastanku i da sve zavisi od političke volje vlasti.

Lider Pokreta obnove kraljevine Srbije Žika Gojković potvrdio je da je sastanak odložen na, kako je rekao, zahtev pokreta Dosta je bilo.

Dodao je da je zajedno sa DSS-om POKS podneo tri amandmana i da je očekivao da će sporazum biti danas potpisan.

"Želim da verujem da postoji volja vladajuće koalicije da se izadje u susret zahtevima", rekao je Gojković i dodao da misli na kontrolu izbornog procesa, da se snimaju prostorije gde se čuvaju listići i da opozicija dobije članstvo u RIK-u.

Gojković je rekao da će lider DSS Miloš Jovanović biti predsednički kandidat bez obzira na uslove, jer su uslovi bili i gori.

Lider Dveri Boško Obradović izjavio je posle sastanka da je vlast jasno rekla šta je za njih neprihvatljivo, a opozicija bez čega nema sporazuma.

"Opozicija mora dobiti stalno članstvo u RIK-u, mora biti formiran nadzorni odbor za kontrolu primene sporazuma i mora biti konkretnih pomaka u sferi medija", rekao je Obradović.

On je dodao da sastanak sa Vučićem očekuje sledeće nedelje i da je moguće da je ovaj "kolosek" malo usporen kako bi se uskladio sa dijalogom pod pokroviteljstvom evroparlamentaraca.

"Ovaj dijalog je mogao davno biti završen, ali očito je da vlast želi malo to da uskladi i mi nemmao ništa protiv", rekao je Obradović.

On je potvrdio i da su Dveri evroparlamentarcima uputili 23 amandmana na nacrt dokumenta o izbornim uslovima.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.