AAA

POLITIKA | 14.09.2021 16:35 > 14.09 16:35

Novaković (Narodna stranka): Opozicija može da pobedi u Novom Sadu

Potpredsednik Narodne stranke i bivši gradonačelnik Novog Sada Borislav Novaković izjavio je danas da opozicija može da pobedi u tom gradu.

Novaković je u autorskom tekstu za "Danas" naveo da bi poraz vlasti na tim izborima imao i državni značaj, a ne samo lokalni, jer to, kako je ukazao, "ne bi bio samo poraz lokalnih naprednjaka, nego i lični poraz predsednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića" jer je Novi Sad "sedište njegovog koruptivnog režima", prenela je Narodna stranka.
"Potencijalna pobeda u Novom Sadu bi opredelila političko raspoloženje u Vojvodini, kao što bi pobeda u Beogradu bila putokaz za celu Srbiju", rekao je on.

Prema Novakovićevim rečima, to Vučić zna i zato će represivno-kriminalna stega i dalje biti osnovni mehanizam upravljanja u ova dva grada.

Novaković je istakao da Novi Sad "ima kapacitet da se suprotstavi tom ludilu", što je, kako je naveo, pokazao na izborima za mesne zajednice, gde je "režim ispucao svu raspoloživu municiju, ali je promašio mete".

Dodao je da su uigrane "metode masovne kupovine glasova" i celodnevnog pritiska na gradjane samo proizvele inat i dodatno razjarile Novosadjane "u porazu koji je pretrpeo SNS".

Novaković je naveo da je Vučić svoj autoritet učvrstio i održavao stvarajući prividu "borbe protiv kriminala i korupcije", a da, kako je naveo, "suštinski stoji na čelu kriminalne hobotnice" i svojim ponašanjem stvara okolnosti za najveću pljačku državnih resursa u novijoj istoriji Srbije".

"Borba protiv opšteg lopovluka je u isti mah i rodno mesto, ali i grobnica Vučićevog autoriteta. Novi Sad je sedište i središte njegovog koruptivnog režima. Naš grad je okupiran i svakodnevno je izložen torturi Andreja Vučića i Zvonka Veselinovića", dodao je Novaković.

On je naveo da predsednikov brat (Andrej Vučić) "upravlja političkim procesima, a Veselinović orkestrira kriminalnom scenom".

"Sve najvrednije poslove u gradu dobijaju isključivo kriminalci. Ne postoji čak ni potreba da se to prikrije ili da se tome obezbedi bar privid pravnosti", istakao je Novaković.

On je ocenio da su "cinizam i bezobrazluk" poprimili takve razmere da firma Granit Peščar, čiji je stvarni vlasnik Veselinović, a u kojoj je, kako je ukazao, "predsednik Nadzornog odbora njegov rodjeni brat Žarko Veselinović, trenutno popločava jedan od trgova u centru Novog Sada".

"Reč je o površini od 6,8 hektara. Posle tog posla novosadski budžet će imati 10 miliona evra manje, a Veselinović isto toliko više", dodao je Novaković.

On je rekao da gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević priprema "koruptivni projekat ’Novi Sad na vodi’“,

Dodao je da taj projekt podrazumeva stanogradnju na obalama Dunava u vrednosti većoj od milijardu evra, pa se, kako je dodao," kao rezultat dobija činjenica da je Novi Sad poprište i noseći stub Vučićevog kriminalnog režima".

Novaković je istakao da "novosadsko iskustvo pokazuje" da se opozicija ne sme deliti nego okupljati, "a da bi raspravu o razlikama trebalo ostaviti za Srbiju posle Vučića".

"Sve dok je Vučić na vlasti, nemamo pravo da ističemo ono što nas razdvaja, naprotiv imamo obavezu da ukazujemo na ono što nas spaja", rekao je Novaković.

On je ocenio da "samo proces ujedinjavanja i objedinjavanja opozicionih kapaciteta vodi u pobedu nad Vučićevim režimom".


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.