AAA

POLITIKA | 19.09.2021 12:50 > 19.09 12:50

DS: Vučić i ostali iz vlasti su glavni inspiratori napada na medije

Potpredsednica Demokratske stranke (DS) Tatjana Manojlović ocenila je danas da su inspiratori napada na ekipe TV N1 koji su izveštavali sa skupa na kojem se "navodno" protestovalo zbog obavezne vakcinacije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ostali iz vlasti koji godinama optužuju te novinare da su strani plaćenici.

Prema njenim rečima, hajka protiv nezavisnih medija koju vodi predsednik Srbije je "simptom" njegovog odnosa prema medijima uopšte, o kojem svedoči i "skandalozna izjava o tome kako je navodno 'molio stranačke kolege da opoziciji daju RTS', kao da je Radio televizija Srbije njegovo privatno vlasništvo".
"Napad na novinara Filipa Djurića, koji je pogodjen jajetom, te ometanje 'živog' prenosa sa lica mesta i sprečavanje novinarke Vanje Djurić da se uključi u televizijski program, ukazuje na ideološke i druge veze nekih učesnika tog skupa sa vladajućim režimom", kazala je Manojlović.

Potpredsednica DS-a je istakla da je "glavni slogan sinoćnog skupa 'Sloboda ili ništa' ukraden od Demokratske stranke, koja pod tim sloganom već godinama unazad učestvuje i poziva na proteste protiv sadašnje vlasti".


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.