AAA

POLITIKA | 19.09.2021 14:05 > 19.09 14:11

Šarović: Vučić pokušava da ubedi gradjane da su Nemačka i Turska prijatelji Srbije

Predsednik pokreta Ljubav, vera, nada Nemanja Šarović ocenio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "krenuo u ofanzivu protiv zdravog razuma" u pokušaju da ubedi gradjane kako su Nemačka i Turska "veliki prijatelji Srbije".

Komentarišući Vučićevu posetu Turskoj, Šarović je podsetio da je predsednik te zemlje Redžep Tajip Erdogan najavljivao diplomatsku ofanzivu u cilju povećanja broja zemalja koje priznaju nezavisnost Kosova.

On je rekao da "neskrivena" želja Turske da dominira regionom odavno nikoga ne iznenadjuje, kao ni Erdoganov stav o kosovskoj nezavisnosti, tim pre što je Turska 2008. godine bila druga država na svetu koja je zvanično priznala nezavisnost Kosova.

"Ako sve to ne iznenađuje, pa politiku Turske polazeći od njihovih interesa možemo nazvati očekivanom i normalnom, to svakako ne možemo reći za ono što rade predsednik, Vlada i ministarstvo inostranih poslova Srbije", naveo je Šarović.

Ocenio je i da će nedavno otvaranje Generalnog konzulata Turske u Novom Pazaru "nesumnjivo imati dalekosežne štetne posledice na stabilnost Srbije".

"Medjutim, sve ozbiljne teme pale su u zaborav kada je predsednik Aleksandar Vučić iz Ankare egzaltirano objavio da ga je Erdogan ne samo izveo na ručak, već da je, van svakog protokola, počašćen fildžanom čaja i pravim turskim baklavama što je nesumnjivo potvrda ogromnog srpsko-turskog prijateljstva i medjunarodnog ugleda srpskog diktatora", naveo je Šarović.

Dodao je da "onaj ko pomisli da Kosovo i Metohiju, Rašku oblast ili bilo koji drugi deo Srbije može prodati i predati za ručak i tepsiju baklave, ne može i neće proći bolje" od turskog sultana Murata koga je Miloš Obilić ubio u Boju na Kosovu 1389. godine.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.