AAA

POLITIKA | 28.09.2021 11:05 > 28.09 11:05

Oslobodjenje: Sastanak sa ambasadorima otkazan jer Vučić ne brine o suverenitetu

Pokret "Oslobodjenje" ocenio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkazao za danas planirane sastanke sa ambasadorima Rusije i Kine zato što mu suverenitet više nije bitan i trguje Kosovom i Metohijom u zamenu za produženje sopstvene vlasti.

"Kada pozove Kvinta, kada pozovu nemački ili američki ambasador, Vučić potrči. A otkazuje sastanke sa ambasadorima zemalja koje su garant suvereniteta Srbije u Savetu bezbednosti", naveo je lider "Oslobodjenja" Mladjan Djordjević u pisanoj izjavi.
Iz službe predsednika Srbije za saradnju s medijima jutros je saopšteno da su otkazani sastanci sa ambasadorima Rusije i Kine koje je Vučić najavio za danas.

Povodom informacije da će dijalogu Beograda i Prištine u Briselu prisustvovati i zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijel Eskobar, Djordjević je rekao da nije jasno zašto Amerika ima predstvnika u procesu koji vodi Evropska unija i zbog čega Srbija nije zatražila učešće Rusije u tom procesu.

"Očigledno je to dogovoreno na sastanku ambasadora država Kvinte i (predsednika Srbije Aleksandra) Vučića juče. Srbija bi zarad zaštite svojih interesa trebala zvanično da zatraži da se Rusija takodje uključi u pregovore", kazao je Djordjević.

Prema njegovim rečima, to bi bio pravi reciprocitet, a srpski interesi bi bili bolje zaštićeni.

"Naravno, znamo da se to neće desiti, jer je Vučić samo marioneta zapada. On ne misli o zaštiti interesa Srbije", ocenio je on.

DJordjević je rekao da Srbija treba zvanično da zatraži povratak do 1.000 pripadnika snaga bezbednosti na Kosovo, u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN a ne da "zvecka oružjem i najavljuje sukoba u tabloidinim emisijama".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.