AAA

POLITIKA | 12.10.2021 22:35 > 12.10 22:40

NDMBGD: Usvojeni plan za metro ostaviće nepopravljivu štetu u Beogradu

 Pokret Ne davimo Beograd (NDMBGD) saopštio je večeras da je Grad Beograd, uprkos velikom broju primedbi i opravdanih kritika stručne javnosti, usvojio plan za metro koji će "naneti veliku štetu gradjanima Beograda i ostaviti trajne posledice po naš grad".

Taj pokret je naglasio da je već ukazao "na ključne probleme kao što je pogrešan izbor trase prve linije, koja je trebalo da poveže najgušće naseljene oblasti Beograda, zatim ključne obrazovne, zdravstvene i druge javne institucije u gradu, i saobraćajna čvorišta kako bi koristio svim gradjanima i posetiocima Beograda".
"Usvojeni plan, ništa od toga ne pokriva", naveo je NDMBGD.


Kako je naveden, početak današnje javne sednice o metrou pratilo je koškanje i naguravanje gradjana i privatnog obezbedjenja, jer gradska uprava nije obezbedila dovoljno mesta za sve zainteresovane koji su podneli primedbe, pravdajući to epidemiološkom situacijom.


Predstavnici Pokreta Dobrica Veselinović i Zoran Bukvić ponovili su primedbe jer "linija metroa ne služi potrebama gradjana i rešavanju saobraćajnih problema Beograda, već prvenstveno povećanju profita investitora koji grade na lokacijama gde je metro predvidjen".


"Iako je na današnjoj sednici napravljen mali pomak, pa je predvidjeno i produženje prve linije na naselja Cerak, Vidikovac, Petlovo i Labudovo brdo, i dalje nema jasnih rokova kada će ovo biti uradjeno, niti je ovo produženje jasno definisano kao prioritet, već kao nešto što će u nekoj daljoj budućnosti biti realizovano, kada se namire interesi tajkuna bliskih vlastima", istakao je NDMBGD.

//

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.