AAA

POLITIKA | 13.10.2021 09:45 > 13.10 09:48

Jovanović (Narodna stranka): Jedinstvena opozicija bi mogla da pobedi vlast

Generalni sekretar Narodne stranke Stefan Jovanović izjavio je da bi opozicija, ako odluči da učestvuje na izborima iduće godine, i ako se dogovori o zajedničkom nastupu, mogla da uz podršku gradjana ugrozi i pobedi vlast, saopšteno je danas iz Narodne stranke.

"Okuplja nas iskrena borba za promenu režima i sistema u Srbiji i za pobedu je neophodna jedinstvena lista opozicije na beogradskim i parlamentarnim izborima, kao i jedinstven predsednički kandidat", rekao je Jovanović televiziji Juronjuz Srbija.
On je ocenio da je za jedinstvo opozicije ključan dogovor Narodne stranke, Stranke slobode i pravde i Demokratske stranke, koje bi trebalo da zajedno izadju na izbore ili da ih zajedno bojkotuju.

"Izborni uslovi su isti kao i na prethodnim izborima, održanim u junu 2020. godine i, ako se ne dogodi čudo, ostaće isti i na predstojećim izborima. Zato još nismo odlučili da li ćemo na njih izaći ili ne", rekao je Jovanović.

Jovanović je dodao da su u zajedničkom opozicionom frontu dobrodošle sve stranke koje su na delu pokazale da ne saradjuju sa vlašću, i dodao da se ne može biti malo opozicija na rečima, a malo vlast u koaliciji sa SNS na lokalnom nivou.

Generalni sekretar Narodne stranke rekao je da se ta stranka odlučila da učestvuje na lokalnim izborima u Negotinu i zato da bi pokazala kako izgledaju izborni uslovi u Srbiji.

"Obavljamo kontrolu izbornog procesa i sastavićemo izveštaj koji će pokazati kakvi su uslovi na terenu. Dok Narodna stranka nije odlučila da izadje na izbore u Negotinu, nisu postojale druge opcije, a kada smo saopštili da ćemo učestvovati, pojavile su se fantomske liste sa 'ukradenim potpisima' podrške gradjana", naveo je on.

Prema njegovim rečima, Narodna stranka je jedina koja u Negotinu učestvuje u kampanji s imenom i prezimenom svog kandidata za predsednika opštine, Krstom Stankovićem Njenjulovićem, dok se, kako je rekao, ostale liste kriju iza partijskih vodja.

"Predsednik SNS-a Aleksandar Vučić je podmetnuo kukavičja jaja i u Negotinu će na izbore izaći pet lažnih opozicionih lista", rekao je Jovanović.

   //

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.