AAA

POLITIKA | 14.10.2021 09:10 > 15.10 08:46

Nova: SSP, DS i NS dogovorili zajedničku listu za izbore

 Lideri Stranke slobode i pravde (SSP), Demokratske stranke (DS) i Narodne stranke (NS) postigli su dogovor o zajedničkoj listi na narednim izborima, piše list Nova.

Kako je navedeno, ostaje da svaka od njih na svojim stranačkim organima izglasa ovu odluku, a rok za to je kraj oktobra.
Pored toga, Dragan Djilas, Zoran Lutovac i Vuk Jeremić treba da se dogovore i oko kvota, odnosno na koji način će podeliti broj mandata nakon izbora.

Kako navodi ovaj list, početna ponuda na stolu je bila svakome po 30 odsto, dok bi ostatak išao manjim pridruženim partijama.

Medjutim, piše Nova, "stranka Dragana Djilasa očekuje da u skladu sa podrškom koju svako od njih ima medju biračima, SSP dobije duplo više" mandata.


SSP negira da je tražila duplo više mandata u pregovorima sa opozicijom

 Stranka slobode i pravde (SSP) negirala je danas da je tražila duplo više mandata u pregovorima sa ostalim opozicionim strankama o učešću na izborima na jedinstvenoj opozicionoj listi.

"Sa našim potencijalnim partnerima Demokratskom strankom, Pokretom slobodnih gradjana, Narodnom strankom i Pokretom za preokret vodimo razgovore o tome da li ćemo izaći na izbore ili ne. Kada oko toga postignemo dogovor razgovaraćemo oko niza tehničkih pitanja, medju kojima će biti i izgled same liste na kojoj očekujemo da budu i nestranačke ličnosti koje se bore za promene u Srbiji", navela je SSP u saopštenju.

Mediji su ranije javili da su lideri SSP, Demokratske stranke i Narodne stranke postigli dogovor o zajedničkoj listi na narednim izborima i da je rok do kraja oktobra da svaka od tih organizacija na stranačkim organima potvrdi tu odluku. 
//

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.