AAA

POLITIKA | 15.10.2021 21:00 > 15.10 21:10

NDMBGD: Veselinović dobio rešenje za prinudnu naplatu kazne zbog okupljanja od pre tri godine


 Pokret Ne davimo Beograd saopštio je danas da je na adresu njihovog aktiviste Dobrice Veselinovića stiglo rešenje za prinudnu naplatu kazne zbog organizacije javnog okupljanja održanog pre tri godine .

U saopštenju je navedeno da se "rešenjem se nalaže plenidba zarade okrivljenog Veselinovića, do naplate kazne od 40.000 dinara".
Ističe se i da je "samo jedan od preko 30 procesa koji su se vodili ili se vode protiv aktivista i aktivistkinja Ne davimo Beograd"

Ukazano je i da "dok se aktivisti i nepodobni gradjani progone, najviši državni vrh prolazi nekažnjeno vršeći najteža krivična dela"

"Javni dogadjaj za koji je naložena naplata plenidbom imovine Veselinovića, "Srce za Davida" održan je pre tri godine kao reakcija na masovna hapšenja gradjana u Banjaluci", navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da su Ne davimo Beograd i Veselinović "nedavno tužen od strane firme Milenijum tim, koja za naknadu štete traži 100.000 evra".

Taj pokret je u saopštenju naveo i da je "na meti Srpske napredne stranke i njenih satelita, od svog nastanka".

"Pored ovih sudskih procesa kojima pokušavaju da nas sabotiraju i opterete, prisluškuju nam telefone, a često su naši aktivisti praćeni", tvrdi se u saopštenju.

Ocenjen je i da ono što je karakteristično za te napade je "da se oni po pravilu dešavaju" kada aktivsti pokreta skrenu pažnju javnosti na štetne poteze vlasti ili kada organizuju proteste.

Ukazano je i da se pravosudje nalazi" u crvenoj zoni" iz koje, kako je navedeno, " neće biti povratka ukoliko se odlučno ne suprotstavimo daljoj kriminalizaciji društva"

Ponovo su pozvali gradjane da dodju na sutrašnji "Protestu protiv državnog kriminala", zakazan ispred Republičkog javnog tužilaštva u 12.00 sati.

//

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.