AAA

POLITIKA | 21.10.2021 12:40 > 21.10 12:42

Aleksić: Državni vrh odbranom Koluvije poručuje policajcima da ne hapse dilere droge

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da je Evropska unija u svom izveštaju potvrdila da se Srbija ne bori dovoljno protiv organizovanog kriminala, dok vlast, kako je rekao, od optuženog vlasnika "Jovanjice" Predraga Koluviije "pravi heroja", a policajce koji su otkrili najveću plantažu marihuane u Evropi optužuje za državni udar.

"Država tako policajcima, tužiocima i sudijama šalje poruku da kada vide nekoga ko prodaje drogu deci okrenu glavu na drugu stranu, jer će u suprotnom biti na udaru tabloida, predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić, koji javno brane optuženog za organizovanje najveće proizvodnje marihuane u Evropi", rekao je Aleksić Radio-televiziji Srbije.
Aleksić je naveo da se SNS "pere od bivše državne sekretarke MUP-a Dijane Hrkalović", koju je Vučić "postavio na funkciju" i dodao da je ona učestvovala u kampanjama SNS-a i 2018. godine na lokalnim izborima u Lučanima "branila ljude Veljka Belivuka, koji su bili u džipovima i batinali ljude".

Aleksić je novinarku RTS-a, koja je vodila emisiju u kojoj je učestvovao sa funkcionerom SPS-a Djordjem Milićevićem, pitao "zašto se RTS boji istine".

"Zašto se upirete da me prekinete da ne mogu da završim nijednu rečenicu? Govori se o ekonomskim uspesima, borbi protiv kriminala... Neka vlast pokaže to na delu, umesto što proganja policajce i tužioce koji se bore protiv kriminala", rekao je Aleksić.

"Mi se borimo protiv kriminalizovane vlasti koju vode kriminalci i to je atmosfera u kojoj odlučujemo da li će opozicija zajedno učestovati na izborima ili ih zajedno bojkotovati. Izborni uslovi su sada nemogući. Imamo podršku građana i borićemo se ili na izborima ili na drugi način", rekao je Aleksić.

Aleksić je dodao da bi razgovori u opoziciji trebalo da budu završeni do kraja oktobra, i da će lokalni izbori u Negotinu biti "važan element plana" o daljem delovanju.

"Izbori u Negotinu, na kojima je Narodna stranka u nemogućim uslovima samostalno osvojila 13 odsto glasova, pokazali su da bi jedinstvena opozicija mogla ozbiljno da ugrozi vlast na izborima najavljenim za april 2022. godine, ali su pokazali i da nema fer uslova", rekao je Aleksić.

   //

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.