AAA

POLITIKA | 22.10.2021 14:05 > 22.10 14:13

Jovanović (Narodna stranka): Nastup opozicije u više kolona bi zbunio birače

Generalni sekretar Narodne stranke Stefan Jovanović izjavio je danas da opozicija ne sme da zbunjuje birače izlaskom na izbore u više kolona, ukoliko odluči da na njima učestvuje, i da ne bi ostvarila dobar rezultat ako bi nastupila na više lista.

"Nemamo pravo da pokazujemo neodgovornost i govorimo o medjusobnim razlikama u opoziciji dok kriminalizovana diktatura uništava državu, zadužuje je, sve poskupljuje, i smeje se u lice gradjanima", kazao je Jovanović za kanal Srbin info, a saopštila je Narodna stranka.
Jovanović je naveo da se jedinstvo opozicije zasniva na dogovoru tri ključne opozicione partije Narodne stranke, Stranke slobode i pravde i Demokratske stranke, a da potom i ostali mogu da se priključe tom bloku.

"Još nismo doneli odluku o izlasku na izbore, jer je prvo neophodno da se postigne dogovor o jedinstvu opozicije, pa da onda odlučimo da li ćemo zajedno izlaći na izbore ili ih zajedno bojkotovati", rekao je.

Kako je dodao, iskustvo lokalnih izbora u Negotinu, na kojima je Narodna stranka samostalno osvojila 13 odsto glasova, pomoći će u donošenju odluke o izlasku na izbore.

"Odbrana izborne volje gradjana biće najvažnija ako odlučimo da učestvujemo na izborima. Srpsku naprednu stranku ne zanima izborna volja gradjana i spremna je na sve zarad opstanka na vlasti, pa i na brutalnu kradju glasova. Narodna stranka ima razvijenu stranačku infrastrukturu od 118 odbora širom Srbije, što će biti veoma važno za kontrolu izbora i odbranu izborne volje gradjana", rekao je Jovanović.

On je najavio da će pravni tim Narodne stranke podneti krivične prijave protiv policajaca koji su u Negotinu, kako navodi, otvoreno kršili zakon i bili u službi kradje glasova u korist SNS.

"Policijom je tokom izbornog dana u Negotinu komandovao načelnik Policijske uprave Bor Branislav Stojadinović. Uniformisana policija je bila direktno u službi kradje glasova i činila krivična dela, što se ranije nije dogadjalo. U kooridinisanoj akciji privodjeni su članovi Opštinske izborne komisije i kontrolori iz redova Narodne stranke, protivzakonito i bez obrazloženja, a posle nekoliko sati su puštani, ali su za to vreme glasačke kutije bile nebranjene", kazao je generalni sekretar Narodne stranke.

   //

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.