AAA

POLITIKA | 27.10.2021 13:25 > 27.10 13:28

Zdrava Srbija je protiv otvaranja rudnika litijuma (VIDEO)

Stranka Zdrava Srbija danas je poručila da je protiv otvaranja rudnika litijuma u okolini Loznice.

"Osnovna smetnja budućem razvoju turizma na teritoriji opštine Loznica, ali i čitave Zapadne Srbije, jeste potencijalno otvaranje rudnika litijuma kompanije Rio Tinto u ovom kraju", navodi se u saopštenju Zdrave Srbije.
Ta stranka će, kako je istaknuto, stati u odbranu i zaštitu životne sredine i prava na zdrave uslove života stanovništva Zapadne Srbije.

"Ako se ovde naruši životna sredina, tu neće biti budućnosti ni za njene stanovnike, ni za sav biljni i životinjski svet", rekao je predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović odgovarajući na pitanja gradjana koji su prisustvovali otvaranju kancelarije stranke u Loznici.
On je naveo da budućnost Srbije zavisi i od stanja u Zapadnoj Srbiji gde postoje "zdravi prirodni resurse i sve drugo što ide uz reku Drinu", što Zdrava Srbija može da promoviše i da prenosi pozitivna iskustva u turizmu i stočarstvu iz Čajetine i Zlatibora.

"Interes gradjana nam je uvek na prvom mestu, tako da ćemo uvek osluškivati njihove želje i nikada nećemo dozvoliti da bilo šta drugo bude razlog donošenja odluka koje ne bi bile u skladu sa voljom gradjana lokalnih sredina, regiona i cele Srbije", rekao je Stamatović.

//

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.