AAA

POLITIKA | 01.11.2021 15:35 > 01.11 15:42

Bulatović (SSP): Zašto je šećer poskupeo ako je cena šećerne repe ista već godinama (VIDEO)

Potpredsednik Stranke slobode i pravde Dejan Bulatović upitao je danas ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislava Nedimovića zašto je šećer poskupeo, ako je cena šećerne repe ista već nekoliko godina, a ljudi sa sela ne dobijaju nikakav novac.

"Šećerna repa je jedini proizvod u privredi gde je garantovana cena, a ona je 34 evra po toni. Cena šećera već mesecima ide gore, ko uzima te pare, jer seljak ne dobija ništa", rekao je Bulatović na konferenciji za medije.
On je dodao da i cena govedine konstantno raste, dok cena žive stoke opada.

"Kilo govedine je 950 dinara, a teletina 1.500 dinara. Stočar je u konstantnom u gubitku i propada, a vi (ministri u Vladi Srbije) se bogatite", naglasio je on.

Bulatović je ocenio da je cilj da se "kazni" selo u Srbiji, jer seljak na izborima neće glasati za predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Srpsku naprednu stranku.

"Odlučili su da kazne selo i unište poljoprivrednika ne bi li nekako seljake demotivisali da izadju na izbore, na ulice i da na bilo koji način negoduju", rekao je on.

Upitan da li je poskupljenje u poljoprivredi povezano sa novčanom pomoći koju gradjani dobijaju od države, Bulatović je rekao da je ta novčana pomoć samo "varanje pred izbore".

"To je klasična kupovina glasova i socijalnog mira. To (novčana pomoć) je već uzeto od gradjana Srbije i sad neki mali deo vraćaju", rekao je on.

Ceo video materijal možete preuzeti OVDE:

//

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.