AAA

POLITIKA | 11.11.2021 19:35 > 11.11 19:35

Pokret Ekološki ustanak izlazi na izbore na svim nivoima

BEOGRAD, 11. novembra 2021. (Beta) Pokret Ekološki ustanak doneo je odluku da izlazi na izbore na svim nivoima, zakazanim za proleće 2022. godine, potvrdio je danas predstavnik tog pokreta Aleksandar Jovanović Ćuta.

"Potpuno smo svesni da je da je ovo u šta ulazimo prljavije od rakitskog blata, šuta na Revi i toksičnije od koncetrovane sumporne kiseline Rio Tinta. Doneli smo tu odluku sa jednim osnovnim motivom, a to je da otklonimo uzrok najvećeg zagadjenja u Srbiji, a to je režim Aleksandra Vučića. Zato izlazimo na izbore", izjavio je Jovanović Ćuta za list Danas.
Uoči predstavljanja pokreta Ekološki ustanak u Beogradu, on je kazao da je program Pokreta pre svega baziran na ekološkoj platformi odbrane životne sredine, prirode i ljudi.

Prema njegovim rečima, Pokret želi da spreči da Beograd ostane bez vode na Makišu, Rio Tinto, ali i "da strana kompanija, (ministarka rudarstva i energetike) Zorana Mihajlović i Aleksandar Vučić raseljavaju ljude koji nas hrane".

"Ono za šta se zalažemo, takodje osnovni cilj, jeste da Zakon o zaštiti prirode bude iznad svih zakona. Dakle, mogu infrastrukturni projekti, gradjevinarstvo, energetika, saobraćaj, radna mesta da, ali pod jednim uslovom da nema trovanja", rekao je Jovanović Ćuta.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.