AAA

POLITIKA | 17.11.2021 09:30 > 17.11 09:46

Stojanović: Mladi se odlučuju da napuste Srbiju zbog sistema, radi rasprostranjene korupcije...

Politikolog Boban Stojanović izjavio je danas da je sistem u Srbiji, odnosno rasprostranjena koprupcija, dominantan razlog zbog čega se mladi odlučuju da napuste zemlju, jer uvidjaju da je politička pripadnost najvažnija za pronalaženje posla.

Stojanović je za list "Nova", povodom podataka Agencije EU za statistiku (Eurostat) da je Srbiju od 2013. do 2020. godine napustilo preko 240.000 gradjana, rekao da se mladi ne odlučuju da napuste zemlju direktno zbog nedostatka političkih sloboda, već zbog posledica koje njihov nedostatak izaziva u svakodnevnom životu.
"Mladi se ne odlučuju za taj korak direktno zbog nedostatka političkih sloboda, odnosno tipa režima, ali podaci više nego jasno ukazuju da su razlozi zbog kojih odlaze povezani sa partokratijom, nedemokratskom vlašću i poremećenim sistemom napredovanja u Srbiji", kazao je Stojanović koji je i dugogodišnji saradnik Krovne organizacije mladih.

List prenosi i da najnoviji podaci Eurostata pokazuju da je u 2020. godini, uprkos pandemiji korona virusa, Srbiju napustilo 40.872 gradjana, dok je prema internom dokumentu u čiji je uvid došao portal Euobserver Nemačka zemlja u kojoj je izdato najviše boravišnih dozvola gradjanima Srbije.

   //

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.