AAA

POLITIKA | 25.11.2021 11:25 > 25.11 11:31

Poslanici pitali o vojsci, nasilju u porodici, opoziciji


Poslanici Skupštine Srbije su i ovog četvrtka iskoristili pravo da na početku sednice postavljaju pitanja nadležnima, a teme su bile vojska, nasilje prema ženama, opozicija.

Poslanik sa liste "Aleksandar Vučić Za našu decu" Milija Miletić pitao je da li će profesionalni vojnici moći da očekuju sigurnu penziju sa beneficirnim stažom, s obzirom na to da neki i decenijama potpisuju ugovor na po tri godine.

Miletić je rekao da vojnici koji su svakog trenutka spremni da se bore za zemlju, ne mogu da podignu stambene kredite jer "rade po ugovoru" i nemaju stalni posao.
Poslanica SPS-a Snežana Paunović podsetila je da je danas dan borbe protiv nasilja prema ženama i iznela podatke da svaka treća žena trpi neku vrstu nasilja.

"U poslednjih deset godina 340 žena u Srbiji ubili su njihovi partneri, 22 prošle godine, a 11 žena ubijeno je u prvih šest meseci ove godine" rekla je Paunović.

Ona je skrenula pažnju i na poštovanje prava osoba sa invaliditetom i pitala kada se očekuje donošenje zakona o socijalnim preduzećima koja bi zapošljavala ugrožene kategorije stanovništva.

Uglješa Mrdić sa liste "Aleksandar Vučić Za našu decu" rekao je da su na snazi dve politike za Srbiju i protiv, pri čemu je protiv "politika Dragana Djilasa i Dragana Šolaka".

"Kako reaguju državne institucije na govor mržnje na ulici i poziv na blokadu Srbije i to kad se Vučić bori za Srbiju i sprema se da šalje zvaničnicima pismo o Kurtijevoj izjavi o ujedinjenju sa Albanijom i sastaje se sa Putinom", pitao je Mrdić.

On je ponovio niz optužbi na račun opozicionih lidera i rekao da očekuje reakciju institucija.

"Najvažnija je volja naroda a volja narode je politika Aleksandra Vučića", rekao je Mrdić i pozvao gradjane da glasaju u aprilu.

Nakon pitanja, u Skupštini Srbije zakletvu je položila nova narodna poslanica Amela Lukač Zoranić, koja je izabrana sa liste nedavno preminulog poslanika Muamera Zukorlića.

Posle utvrdjivanja dnevnog reda, poslanici će započeti raspravu o Predlogu zakona o referendumu i narodnoj inicijativi.

   //

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.