AAA

POLITIKA | 25.11.2021 14:50 > 25.11 15:09

A.Šešelj: Naprednjački režim da povuče iz procedure protivustavni Zakon o eksproprijaciji (VIDEO)


Srpska radikalna stranka (SRS) pozvala je danas "naprednjački režim da iz skupštinske procedure povuče Zakon o eksproprijaciji jer sadrži brojne protivustavne odredbe, suprotan je interesima gradjana a u korist je velikih stranih kompanija koje posluju ili to nameravaju u Srbiji".

"Ovim zakonom će, umesto Narodne skupštine, vlada utvrdjivati javni interes što je nečuveno. Njime se negira osnovno demokratsko pravo u svakom demokratskom sistemu a to je pravo na privatnu svojinu", rekao je zamenik predsednika SRS Aleksandar Šešelj, na konferenciji za novinare u sedištu stranke.
On je upozorio da se ovakvim zakonom i načinom utvrdjivanja javnog interesa "ostavlja prostor za koruptivne načine poslovanja".

Takodje je naglasio da razmatranjem zakona po hitnom postupku, što bi trebalo da bude izuzetak a ne pravilo, gradjani gube svoje ustavno pravno na žalbu na svako rešenje i time na dvostepeni postupak odlučivanja o njihovim interesima.

Na novinarsko pitanje da li stranka razmatra dalje korake, ukoliko se ovaj zakon usvoji, Šešelj je naglasio da su u njemu sadžane neustavne odredbe i podsetio da je SRS podnosila zahteve Ustavnom sudu za ocenu ustavnosti povodom više zakona.

Govoreći o poskupljenima osnovnih životnih namernica, na novinarsko pitanje, on je poručio da guvernerka Jovanka Tabaković treba da se povuče jer je "potupno nekompetenta za to mesto".

"To smo tražili i posle njene skandalozne izjave da je, kao guvernerka, saznala za inflaciju i porast cena tek kad je ušla u prodavnicu. Poznata je kao lopov jer je ukrala mandat nama radikalima 2008. i ima sumnjivu diplomu", rekao je Šešelj.

CEO VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE:

   //

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.