AAA

POLITIKA | 25.11.2021 17:50 > 25.11 18:04

PSG o incidentu na Jevrejskom groblju: Antisemitski čin kakav Beograd ne pamti

 Pokret slobodnih gradjana (PSG) osudio je danas razbijanje stakla na kapeli Jevrejskog groblja u Beogradu, navodeći da je u pitanju "antisemitski čin kakav Beograd ne pamti".

PSG je u saopštenju zatražio od državnih organa da hitno pronadju i procesuiraju odgovorne za incident.
"Otvorena pojava antijevrejskog raspoloženja, ali i ekstremnog nacionalizma i netolerancije prema svakome ko nije Srbin povezane su sa političkom klimom koja se razvija u prethodnih deset godina, koja se zasniva na lažnoj toleranciji prema svemu što se ne uklapa u proklamovani 'srpski svet", naveli su iz PSG.

Ocenili su da "zajedno sa raznim drugim izlivima mržnje prema drugim narodima u regionu", taj incident predstavlja "siguran znak da naprednjačka vlast stvara društvo zasnovano na podelama, mržnji i sukobima".

"Poručujemo Jevrejskoj zajednici u Srbiji da je Pokret slobodnih gradjana njihova sigurna kuća i da ćemo se zajedno boriti da se u naše društvo vrate gradjanske vrednosti koje ova vlast uporno pokušava da trajno ukloni", stoji u saopštenju.

Jevrejska opština Beograd saopštila je da su u utorak nepoznate osobe čekićima i kamenicama razbili stakla kapele na Jevrejskom groblju u glavnom gradu.

U saopštenju su naveli da u incidentu nije bilo povredjenih jer je kapela bila prazna.

//

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.