AAA

POLITIKA | 26.11.2021 14:55 > 26.11 15:19

Ekološki ustanak i tim 'Kreni - Promeni': U subotu blokada puteva od 14 časova

Savez ekoloških organizacija Srbije saopštio je danas da će sutra sa početkom od 14 časova organizovati blokadu puteva u čitavoj Srbiji.

"Situacija je alarmantna. Usvajanje zakona o eksproprijaciji nije ništa drugo do čin veleizdaje. Skupština Srbije je kršenjem Ustava i donošenjem zakona koji narod svodi na kmetove, prestala da postoji", stoji u saopštenju.
Ekološki aktivisti su pozvali sve organizacije i gradjane na ujedinjenje u "borbi protiv otimačine naše dedovine".

"Zajedništvo je u ovom trenutku ključna reč. Ovo je borba svih nas", saopšteno je.

Zbog usvajanja Zakona o referendumu tim 'Kreni Promeni' organizuje blokadu puteva

Tim "Kreni Promeni" najvio je danas da će sutra, 27. novembra organizovati blokadu puteva širom Srbije, u znak protesta zbog usvajanja Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi.

Kako se u saopštenju "Kreni Promeni" navodi, "blokada puteva na sat vremena počeće u 14.00 sati širom Srbije", a uputstva o blokadi i planu biće objavljena večeras.

"Vlast je usvajanjem zakona kojima se krši suverenost i otima imovina direktno odgovorna za blokadu Srbije", navodi se u saopštenju.

"Kreni Promeni" tim je pozvao gradjane koji u protestu neće učestvovati "da imaju u vidu najavljenu blokadu", a pripadnike policije je upozorio "da gradjani ovim blokadama štite i njihova prava" zbog čega ih je pozvao da saradjuju sa gradjanima kako bi se omogućio prolaz bolničkih vozila i drugih hitnih službi.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.