AAA

POLITIKA | 28.11.2021 16:15 > 28.11 16:16

Najavljeni protesti u Beogradu, Loznici i Šapcu

Otvorena gradjanska platforma "Akcija", Zajedno za Srbiju, Ekološki ustanak i Ne davimo Beograd zahtevaju hitno ukidanje pritvora čoveku koji je juče u Šapcu sprečio da bager pogazi gradjane.

Naveli su da je čovek koji je juče zaustavio bager u Šapcu i time spasao ljude od pobredjivanja, uhapšen i odredjeno mu je zadržavanje od 48 sati, te da tim advokata ZZS radi na njegovom oslobadjanju.

"Takodje, zahtevamo hitno privodjenje vozača bagera, kao i privodjenje osoba koje su palicama i čekićem napali gradjane koji su mirno protestovali u Šapcu za svoja prava", naveli su u saopštenju.
Oni su pozvali gradjane da se pridruže protestu danas u 18.00 na Trgu Republike, gde će se okupljenima obratiti uhapšeni i pretučeni gradjani tokom mirnog protesta i predstavnici organizatora uključenih u blokadu.

"Našem pozivu su se odazvale i druge opozicione partije sa kojima želimo dogovoriti zajedničko rešenje za prevazilaženje krize i mogućih sukoba u koje nas vlast uvodi. Verujemo da je došlo vreme za poslednju odbranu prava na život i slobodu i vreme je da napravimo dogovor kako ćemo se odbraniti od režimskog nasija", dodali su organizatori protesta.

Dodali su da će protesta biti i sutra, u 9.00 u Loznici, ispred zgrade opštine i u 16.00 u Šapcu, ispred zgrade gradske uprave.

//

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.