AAA

POLITIKA | 29.11.2021 14:30 > 29.11 15:01

Stojković: Srbija se nalazi na ivici gradjanskog rata

Biljana Stojković iz Skupštine slobodne Srbije izjavila je danas da se Srbija nalazi na ivici gradjanskog rata i da je zastrašujuća činjenica da država nije uhapsila nijednog batinaša iz skupine koja je u subotu tukla narod u Šapcu.

Stojković je agenciji Beta kazala da su batinaši radili u korist režima i da ih je režim poslao da se fizički obračunaju s narodom koji je protestovao zbog usvajanja zakona o referendumu i eksproprijaciji.
"Strašna je činjenica da su se u Šapcu policajci desetak minuta pre dolaska crnokošuljaša s čekićima i motkama povukli s lica mesta dozvolivši na taj način da paravojne formacije Srpske napredne stranke (SNS) tuku miran i goloruk narod", rekla je Stojković.

Naglasila je da su u Šapcu narod tukli "državni mafijaši", što po njenim rečima govori da "mi nemamo državu" i da gradjani moraju sami da se organizuju da se brane.

"Pokazalo se da gradjani ne mogu očekivati zaštitu od institucija ovog režima. Ovakve stvari su se dešavale samo u nacističkoj Nemačkoj početkom tridesetih godina prošlog veka", istakla je članica saveta Skupštine slobodne Srbije.

Po njenim rečima Srbija se danas nalazi na ivici gradjanskog rata koji provocira aktuelna vlast i da se u narednom periodu može očekivati eskalacija nasilja od strane "paramilitarnih grupacija koje je osnovala SNS".

"Iza svih napada na gradjane stoji predsednik SNS i Srbije Aleksandar Vučić. On je ugasio institucije države i spreman je na sve samo da bi ostao na vlasti", zaključila je Biljana Stojković.

   //

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.