AAA

POLITIKA | 30.11.2021 14:25 > 30.11 14:28

Poverenica: Nedopustivo dovoditi u vezu nacionalnu i etničku pripadnost sa nečijim poslom

Dovodjenje bilo čije nacionalne i etničke pripadnosti u vezu sa poslom koji obavlja, uključujući i bavljenje politikom je krajnje neprimereno i nedopustivo, rekla je danas poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković povodom izjava reditelja Dragoslava Bokana.

"U svim strankama, pa i u vladajućoj, ima nacionalnih manjina koje učestvuju u kreiranju odluka čime Srbija pokazuje poštovanje principa ravnopravnosti", navela je Janković u saopštenju.

Ona je istakla da je zakonom zabranjen govor mržnje, iznošenje diskiminatornih stavova, vredjanje i omalovažavanje zasnovano na nacionalnoj pripadnosti, etničkom poreklu, precima, kao ni bilo kom drugom stvarnom ili pretpostavljenom ličnom svojstvu.
"Srbija vodi odgovornu politiku kada su u pitanju nacionalne manjine i zbog toga ne smemo da budemo tolerantni na ovakve stavove koji nanose štetu celom društvu, zaključuje poverenica", kazala je Janković.

Bokan je ranije, gostujući na televiziji Pink, vredjao potpredsednicu Stranke slobode i pravde Mariniku Tepić na nacionalnoj osnovi i proglasio je "za nacionalnog neprijatelja".

//

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.