AAA

POLITIKA | 01.12.2021 10:20 > 01.12 10:25

Gavrilović (DS): Politika vlasti se svela na obećavanje novca gladnim i osiromašenim gradjanima

Potpredsednik Demokratske stranke (DS) Miodrag Gavrilović ocenio je danas da se politika vladajućeg režima u Srbiji svela na "obećavanje novca gladnim, obespravljenim i osiromašenim gradjanima".

"To je očigledno krajnji domet ove vlasti u shvatanju bilo koje politike, pa i politike u oblasti brige i staranja o porodici i natalitetu koju od ove nedelje promovišu vodja režima Aleksandar Vučić i njegovi sledbenici. Umesto nove kampanje sa obećavanjem para koje se stalno namiču zaduživanjem zemlje, nama je potrebna država koja će biti servis svih gradjana, sa dobrim, trajnim i sistemskim rešenjima", naveo je Gavrilović u saopštenju.

Prema njegovim rečima, podizanje dece u Srbiji je izuzetno važno i osetljivo pitanje za koje država mora imati celovit paket mera od kvalitetnih uslova za zasnivanje porodice, bolničkih uslova za porodjaj, uslova života i rada, školovanja, sticanja novih znanja, stvaranja zdravog ambijenta.
Istakao je i da svaka odluka i svaka mera, plan ili program, treba da bude u funkciji ostvarenja ciljeva mera socijalne politike i politike u oblasti brige i staranja za porodicu, dok sa druge strane, kako je ocenio, "vladajući režim kao da se trudi da nam pokaže da oni ne mogu i ne znaju time da se bave".

"Jedino što oni posle deset godina svevlašća imaju jeste novac i jedino što je njihov problem jeste to da procene koliko para da obećaju pa da namaknu više ucenjenih glasova na izborima 5.000 evra, ili 300.000 dinara. Zato uvek deluje jezivo kada pomislite da najosetljiviji delovi društva u Srbiji zavise od brige ovog režima", kazao je Gavrilović.

On je podsetio na podatke iz istraživanja mreže BIRN koje je pokazalo da je na konkursima Ministarstva za brigu o porodici ove godine nevladinim organizacijama dodeljeno ukupno 658 miliona dinara.

"To je značajan iznos koji može navesti na zaključak da je ovo država koja konačno brine o svojim gradjanima i o osetljivim kategorijama društva, ali u stvarnosti to uopšte nije tako, jer je najveći deo sredstava uplaćen na račune 18 potpuno nepoznatih organizacija, a čak 129,2 miliona dinara je otišlo u Jakovo, selo nadomak Beograda", naveo je Gavrilović.

   //

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.