AAA

POLITIKA | 01.12.2021 15:20 > 01.12 15:33

Stefanu Krkobabiću priznanje za inicijativu da medju poslanicima bude bar 30 osoba sa invaliditetom (VIDEO)

Predstavnici Centra za razvoj Beograda uručili su danas potpredsedniku Skupštine Srbije i funkcioneru Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Stefanu Krkobabiću priznanje za inicijativu da najmanje 30 poslanika u budućem sazivu parlamenta čine osobe sa invaliditetom.
Kako je saopšteno iz PUPS, Krkobabiću je dodeljena Povelja za najinkluzivniju inicijativu godine, kao "priznanje za visok stepen društvene i političke svesti i savesti, osećaj za potrebu da se srpsko društvo kreće u pravcu podsticanja inkluzivnosti i zaštite najranjivijih društvenih kategorija, te visok stepen humanosti".

"Ova povelja je velika privilegija, ali i podstrek i obaveza da dam sve od sebe da u političkom i društvenom prostoru Srbije zastupam interese najranjivijih, a ujedno i najtiših društvenih grupa. Izmedju bezličnog kapitalizma koga zanima samo profit i društva socijalne pravde sa ljudskim likom uvek ću, i kao čovek i kao funkcioner PUPS, birati ovo drugo", naveo je Krkobabić.

Direktor Centra za razvoj Beograda Vladimir Jestrović ocenio je da potpredsednik parlamenta iz redova PUPS "nije učinio politički, već human i savestan potez" predloživši da osobe sa invaliditetom, shodno procentualnom učešću u ukupnoj populaciji, budu srazmerno zastupljene u Skupštini Srbije.

"Time je pokazao da politika zaštite najugroženijih kategorija stanovništva, kao temelj delovanja političke partije kojoj pripada, nije tek puka proklamacija, već nešto što se realizuje i u praksi", naveo je Jestrović.

//

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.