AAA

POLITIKA | 02.12.2021 13:35 > 02.12 14:48

Šešelj: Vlast da odustane od promene Ustava, Skupština nema legitimitet (VIDEO)

  • BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS
  • BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS
  • BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS
  • BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS

 Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj pozvao je danas vlast da odustane od promene Ustava Srbije u oblasti pravosudja jer, kako je ocenio, trenutni saziv Skupštine nema legitimitet da to učini.

"Ustav se menja po diktatima iz inostranstva i od strane Venecijanske komisije koja je političko telo kojim najmoćnije zapadne zemlje ucenjuju Srbiju i primoravaju je da ispunjava ultimatume", kazao je Šešelj na konferenciji za novinare u centrali SRS.
On je naglasio da se promenama Ustava Skupština Srbija, za koju je rekao da jedina pored institucije predsednika ima legitimitet jer se bira na izborima, izuzima iz procesa odabira sudija te da se time narušava podela vlasti i otvaraju vrata korupciji.

"Smatramo da treba odustati od referenduma (koji je najavljen za 16. januar). Onda kada Skupština bude prema narodnoj volji i bude imala legitimitet, Ustav treba promeniti u svim oblastima ako ne velja, a ne na parče", istakao je Šešelj.

On je rekao da će vlast Srpske napredne stranke (SNS) pokazati servilnost prema zapadnim silama ukoliko pristane da promeni Ustav Srbije.

Komentarišući najavljenu blokadu mosta Gazela u Beogradu od strane aktivista, političara i gradjana koji su nezadovoljni novim Zakonom o referendumu i Zakonom o eksproprijaciji, Šešelj je naveo da ta akcija nije u interesu gradjana i dodao da je neobjašnjivo što su predstavnici vlasti "zamolili" policiju da ne reaguje u tom slučaju.

Šešelj je naglasio da policija treba da radi svoj posao i da obezbedjuje prijavljene skupove, a da spreči one koji nisu prijavljeni i one koji štete gradjanima Srbije.
CEO VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE:
//

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.